Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord stelt overwintering in Europa bijna veilig in natte clash

4 november 2021 23:17
Foto: Pro Shots

Feyenoord stelt overwintering in Europa bijna veilig in natte clash ; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Conference League. In de uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin wonnen de Rotterdammers met 1-2 door doelpunten van Luis Sinisterra en Cyriel Dessers. Het team van Arne Slot komt daardoor op 10 punten in de poule, waarmee het bijna verzekerd is van overwintering in Europa.

In de hoofdstad van Duitsland waren de omstandigheden voor een Europees potje voetbal suboptimaal: al de hele dag regende het pijpenstelen in Berlijn en ook bij de aftrap kwam de regen met bakken uit de hemel gevallen. In een nat, glad veld vol lokale modderpoeltjes was het de taak van Feyenoord om de koppositie in de groepsfase van de Conference League veilig te stellen.

Terwijl de allesverhullende rook van Rotterdams vuurwerk langzaam maar zeker wegtrok, begon Feyenoord taakbewust aan de return tegen Union Berlin. In een evenwichtige beginfase waren het Sheraldo Becker en Jens Toornstra die de eerste munitie op het vijandelijk doel wisten af te vuren. De balans sloeg na een kwartier spelen door in het voordeel van Feyenoord: een schot-uit-de-draai van Linssen ketste af op de paal, maar de afzwaaier werd gretig opgemerkt door Sinisterra. De alerte Colombiaan was er als de kippen bij en wist de bal vanaf links knap achter doelman Luthe te krijgen, waarmee hij Feyenoord op voorsprong zette.

Waar de grasmat er in het vervolg van de eerste helft steeds gehavender bij kwam te liggen, had ook het spel van Feyenoord eronder te lijden. Tot echt uitgespeelde kansen kwam de ploeg van Slot niet meer, terwijl Die Eisernen wél wat kansjes bij elkaar sprokkelden. In de 41e minuut viel de bal - na wat gepingpong voor het Rotterdamse doel - pardoes voor de voeten van rechtsback Trimmel, die de bal vanaf een meter of 20 fraai achter keeper Bijlow wist te draaien. De pauze werd zo bereikt met een 1-1 tussenstand.

Na de break is het een kleine twintig minuten relatief rustig geweest op het veld. Behoudens een drietal gele kaarten - één voor Geertruida, één voor Awoniyi en één voor doelpuntenmaker Trimmel - de wissel van Linssen voor Cyriel Dessers en een steeds bruiner wordende grasmat gebeurde er voetballend weinig. In de 71e minuut kwam er wat meer leven in het Olympiastadion: met een geweldige tackle wist El Gladiador Marcos Senesi de 2-1 te voorkomen, nadat twee man van Union Berlin het doel van Bijlow bestormden. Amper een minuut later stond de 1-2 ineens op het bord. De natte mat bleek een geduchte tegenstander voor doelman Luthe, die uitgleed nadat hij een bal kreeg teruggespeeld. Invaller Cyriel Dessers zag zijn kans schoon en schoof de door Luthe verloren bal beheerst in het Duitse doel.

De Duitsers bleken niet meer in staat om door de Feyenoord-defensie te breken, en dat werd in de 88e minuut van de wedstrijd versterkt doordat ze nog maar met 9 man op het veld stonden. Trimmel ontving zijn tweede gele kaart nadat hij de bal ietwat verhit wegstuiterde en invaller c.q. natrapper Cedric Teuchert mocht met een directe rode kaart het veld verlaten. Zo wist Feyenoord ondanks de barre weers- en veldomstandigheden stand te houden tegen 1. FC Union Berlin en stelde daarmee de koppositie van de poule veilig.

De volgende Conference League-wedstrijd staat gepland op 25 november uit tegen Slavia Praag.
Discussieer mee op de forums


Tags

berlin union conference cyriel dessers luthe natte trimmel bijlow clash linssen sinisterra slot aftrap afzwaaier alerte allesverhullende arne awoniyi barre beginfase beheerst berlijn bestormden bord bruiner cedric colombiaan doelpuntenmaker duitsland eisernen evenwichtige geduchte geertruida gehavender gepingpong glad gladiador hemel kansjes kippen modderpoeltjes munitie nat natrapper olympiastadion pardoes pauze pijpenstelen potje praag regen rook rotterdams schoof schoon senesi sheraldo slavia sprokkelden suboptimaal taakbewust teruggespeeld teuchert toornstra veldomstandigheden verhit vijandelijk vuren vuurwerk weers wegstuiterde wegtrok wordende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates timber trump twente westen wieffer willykment