Transparent
Inloggen
Sluiten

Emile Schelvis: 'Zoals ik het begrijp is het nu klaar met Feyenoord City'

31 oktober 2021 21:29 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Emile Schelvis: "Zoals ik het begrijp is het nu klaar met Feyenoord City"; image source: Pro Shots

Volgens Emile Schelvis kan er een streep gezet worden door de plannen van Feyenoord City. Dat gaf hij zondag aan bij Ziggo Sport. "Zoals ik het begrijp is het nu klaar. Dat zijden draadje is nu klaar", aldus Schelvis. "Eigenlijk nam Toon van Bodegom daar al een voorschot op tijdens de persconferentie. Hij beloofde dat er binnenkort weer een persconferentie zou komen en dan zou er direct nieuws zijn."

RTV Rijnmond zou hun contacten binnen de gemeenteraad van Rotterdam geraadpleegd hebben. "Daaruit kwam naar voren dat het financieel absoluut niet te behappen valt qua bouwkosten en de financiers blijven ook weg. Dan rammelt de businesscase", zo gaf hij aan. "Feyenoord heeft ook nog maar een eigen vermogen van 1,5 miljoen. Dan kun je er niet vanuit gaan dat je de komende jaren in de top van Nederland en constant in de Champions League gaat spelen, iedere wedstrijd voor meer dan 50.000 toeschouwers gaat spelen en een drievoud aan commerciële activiteiten gaat hebben."

Schelvis gaf daarbij aan dat dit echter een gouden zet voor Feyenoord kan betekenen in de toekomst. "Nu kan het stadion misschien weer eigendom worden van de club", zei hij daarover. "Er zullen grote investeerders op moeten staan, maar ik heb het gevoel dat voor dat gevoel wel mensen te vinden zijn met geld en met ideeën."
Tags

schelvis behappen beloofde bodegom bouwkosten businesscase draadje drievoud eigendom geraadpleegd nederland rammelt rijnmond voorschot ziggo zijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Kuijt007 (geschorst)
2 jaar geleden
Gelukkig weten we dat Schelvis z'n internal info nooit klopt, dus dit neem ik niet geheel serieus.
+1/-0

2 jaar geleden
Een veel belangrijker punt wat Schelvis aanstipte, wat van den Herik en Beenhakker hem vroegen; 'Wie is eigenlijk de baas bij Feyenoord?'

Binnen de club is daarover veel te weinig transparantie, er lopen teveel 'Feyenoorders' rond met belangen en zeggenschap in de club. En geen van hen is bereid daarvan af zien vanuit het allerhoogste belang; dat van de club.

De VvF willen niet uitgekocht worden, want nergens anders krijgen ze op dit moment het rendement wat Feyenoord ieder jaar over hun investering afdraagt. Ze hebben de club gered toen deze op het randje van de afgrond stond, maar nu helpen ze de club niet door te blijven zitten. Feyenoord zou hun steun vele malen goedkoper kunnen financieren in de markt momenteel, maar er is geen bereidheid om daar in het belang van de club uit te komen.

Die investeerder zou afgehaakt zijn vanwege de bedreigingen door 'supporters', maar ik denk dat menig geldschieter uberhaupt drie keer nadenkt alvorens in Feyenoord te stappen. Niet vanwege die 'supporters' maar omdat de zeggenschap in de club verre van transparant is.


Vergelijk het met PSV, abstract voorbeeld zonder dat ik de exacte bedragen weet. Maar daar zitten een aantal personen/families die heel veel geld in de club hebben gestopt, maar ze zijn op 1 hand te tellen. 5 man die ieder 10 miljoen opbrengen. Feyenoord heeft 50 man die 1 miljoen inbrengen, en allemaal willen ze wat te zeggen hebben. Dat werkt niet.
+3/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.153 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kansjes kieperen kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber wieffer yoda