Transparent
Inloggen
Sluiten

RTV Rijnmond: 'Feyenoord kan onmogelijk ja zeggen tegen stadionplannen Feyenoord City'

29 oktober 2021 15:53 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

RTV Rijnmond: "Feyenoord kan onmogelijk ja zeggen tegen stadionplannen Feyenoord City"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid artikel met RTV Rijnmond dat het onmogelijk is dat Feyenoord ja kan zeggen tegen de stadionplannen van Feyenoord City. De bouwkosten zijn dermate hoog gestegen dat er geen akkoord kan worden gesloten met BAM/Besix over de gewenste bouwkosten van 441 miljoen euro. Na een grove schatting zouden de kosten al boven de 500 miljoen euro uitkomen. Aanpassing van het ontwerp of materiaal zouden de kostenoverstijging niet compenseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit of de businesscase.

Volgens RTV Rijnmond zijn er nog enkele opties over. Feyenoord kan de stekker uit de plannen trekken. Het gevolg is dat Stadion Feijenoord dan failliet zal gaan en moet worden overgenomen door de voetbalclub. De tweede optie is om met de gemeente Rotterdam in gesprek te gaan voor een andere oplossing. Gewacht kan dan worden tot de prijzen in de bouwwereld weer normaal zijn, maar dat kan volgens experts nog één of twee jaar duren. Die vertraging kan Feyenoord financieel niet op vangen. Ook zou de gemeente om meer geld gevraagd kunnen worden, maar het is onwaarschijnlijk dat hiermee akkoord zal worden gegaan. De gemeenteraad liet eerder al weten dat er geen cent meer naar het stadion zou gaan.

Mocht de gemeente inderdaad voet bij stuk blijven houden kan volgens RTV Rijnmond alleen maar de conclusie getrokken worden dat een nieuw stadion niet te betalen is.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

rijnmond gemeente stadionplannen bouwkosten afbreuk bam besix bouwwereld businesscase cent failliet grove kostenoverstijging ontwerp onwaarschijnlijk schatting stekker vertraging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Ach ja Rijnmond. Dit medium is vanaf het begin tegen een nieuw stadion geweest dus lees ik dit met een korrel zout
+2/-0

 
1 jaar geleden
We zijn echt met zijn allen vergeten onderhand dat een kritische benadering en vraagtekens zetten bij de stadionplannen niet automatisch betekent dat personen/individuen en organisaties faliekant tegen het nieuwe stadion zijn.

Het is zoals tegenwoordig met alles; je bent of helemaal voor of keihard tegen. Nuance bestaat niet meer.

Ik heb me nooit volledig verdiept in alle stadionplannen, het is altijd een ver-van-mijn-bed show geweest. Feit is dat geen enkele voorstander van het nieuwe stadion erin geslaagd is mij enthousiast te krijgen voor een bepaald plan, anders dan dat de schetsen van de nieuwe onderkomens er briljant uit zagen.

Nu gaan het grote wijzen beginnen naar alle schuldigen, de 'supporters' die zich verzet hebben tegen de plannen (en nu allemaal over een kam geschoren worden; je bent geen haar beter dan die criminelen die bij Koevermans op de stoep stonden als je ook maar enigszins je bedenkingen hebt geuit over Feyenoord City), (lokale) media die wat kritiek geuit hebben, Feyenoord-iconen die vanuit nostalgie moeite hadden bij het idee dat er afscheid genomen moest worden van de Kuip, etc. etc. Zij hebben het nu allemaal gedaan.

Maar gaan de voorstanders ook zelf in de spiegel kijken? Hebben ze het op de juiste manier aangepakt? Hoe kan het dat ze voor plannen die volgens hun overtuiging zo goed waren voor de club zo weinig draagvlak hebben kunnen creeeren?

Van fouten en mislukkingen moet je leren, maar als je de schuld altijd bij een ander zoekt gaat dat nimmer lukken. Ik hoop zo dat ze dit bij Feyenoord beseffen...
+1/-0

1 jaar geleden
Het resultaat van jarenlang touwtrekken in de gemeenteraad en vele aanvragen voor telkens nieuwe begrotingen.
+1/-0

1 jaar geleden
Als RTV Rijnmond het zegt zal het wel zo zijn toch? Of toch niet?
+1/-0


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meer dan 26.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arsenal aursnes aursness benfica bodo bosvelt bosz brugge cerny chavez dilrosun dirkteur gimenez idrissi kloese kokcu kraaij linksbuiten middenveldert nakamura pepi schmidt slot socrates timber twente vakkiek vetlesen willykment