Transparent
Inloggen
Sluiten

RvC Feyenoord: 'Dit zijn in ieder geval geen supporters'

27 oktober 2021 12:38
Foto: Pro Shots

RvC Feyenoord: "Dit zijn in ieder geval geen supporters"; image source: Pro Shots

Op een persconferentie vanwege het opstappen van Mark Koevermans hebben Toon van Bodegom en Gérard Moussault van de Raad van Commissarissen hard uitgehaald naar degenen die achter de bedreigingen zitten. "Dit zijn in ieder geval geen supporters, want een supporter is iemand die een club steunt en dat is het enige wat hier helemaal niet gebeurt", aldus vice-voorzitter Moussault. "We ontvangen vanuit de overheid ook signalen dat er elementen bij zijn betrokken die helemaal niets met Feyenoord te maken hebben."

De club heeft wel ideeën over hoe het dit soort praktijken in de toekomst kan gaan stoppen. "We hebben afgesproken om geen uitspraken te doen over deze ideeën tot er daadwerkelijk een heel plan de campagne is. Er zijn zeker wel ideeën", zo gaf RvC-voorzitter Van Bodegom aan.

Moussault vulde aan dat dit al langere tijd onderwerp van gesprek is binnen de Raad van Commissarissen en de directie van Feyenoord. "Dit was al voorafgaand aan de bezoeken die onder meer Mark Koevermans en Joris van Benthem hebben gehad onderwerp van gesprek", zei hij daarover.

Op een zo'n kort mogelijke termijn wil Feyenoord een nieuwe algemeen directeur instellen. "Op 1 december hebben we nog maar één statutair directeur, Pieter Smorenburg. Hij zal de taken zo veel mogelijk overnemen en waar nodig zal de RvC bijspringen", aldus Van Bodegom. "We moeten wel de juiste kandidaat vinden die ook daadwerkelijk bij ons wil starten, maar dat zal dit jaar niet meer gebeuren."
Tags

rvc bodegom moussault koevermans benthem bijspringen campagne gerard joris overheid praktijken smorenburg statutair steunt vulde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
In reactie op voorgaand nieuwsitem al aangegeven dat ik mij persoonlijk diep schaam dat er lieden die suggereren supporter te zijn van Feyenoord, het gezin van Mark Koevermans bedreigd hebben.

Ik voel mezelf altijd Feyenoord-supporter, maar door dit soort criminelen ben ik er niet altijd trots op.Maar nu dit besloten is en Koevermans vertrekt, moeten we verder. En ik hoop eerlijk gezegd dat men erin slaagt om Robert Eenhoorn vast te leggen. Dat is nog altijd mijn droom-kandidaat.

Hij zou gek zijn, maar ik vrees dat dit een eigenschap is waar we bij directieleden mee moeten leven. Weldenkenden mensen beginnen er niet meer aan...
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Was een heel verhaal aan schrijven maar wat moet je hier nou van zeggen, keihard aanpakken is de enige manier. En de politiek mag hier nu ook wel een keer zijn verantwoording pakken.
+2/-0

2 jaar geleden
Lees net dat supporters nu met bestuur van Feyenoord aan tafel willen: "de lucht is nu geklaard". Ze willen nu dus beloond worden voor hun angstterreur tegen Koevermans. Zou wel het toppunt zijn als Feyenoord met deze criminelen aan tafel gaat zitten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het is een buitengewoon pijnlijke woordkeuze. En op zijn zachtst gezegd een zeer onhandige poging van supportersgroepen om toenadering te zoeken tot de Feyenoord organisatie. Op een bijzonder onhandig moment.Echter, het betreft (voor het overgrote deel) groeperingen die niets met de bedreigingen te maken en op basis daarvan is het predikaat 'crimineel' niet van toepassing.

Wat hier speelt gaat nog veel verder terug dan de bedreigingen aan Koevermans, Feyenoord heeft een flink aantal jaar daarvoor naar aanleiding van ongeregeldheden (waar ook niet het gehele Legioen verantwoordelijk voor was) gesprekken met alle supportersgroepen gestaakt.

Koevermans heeft de lijn doorgetrokken die Gudde gedurende zijn termijn daarin ingezet heeft, terwijl in de periode daarvoor een aantal supportersgroepen veelvuldig gesproken heeft met de directie (onder andere Koevermans) en op verzoek van Feyenoord alles in het werk gesteld heeft de rust te bewaren onder het Legioen. Dat is een periode heel goed gegaan, waardoor de directie in relatieve rust kon werken. Toen het mis ging, zijn de gesprekken direct gestopt. Terwijl de afvaardiging daarvoor al aangaven had de grip op een kleine groep te verliezen.

Bij de afvaardiging heeft dit veel kwaad bloed gezet. Ze hebben zich gebruikt gevoeld, en hun signalen/suggesties niet serieus genomen.

De verhoudingen zijn mettertijd verder gepolariseerd, tot de situatie waarin veel supportersgroepen hebben aangegeven niet meer in gesprek te willen zolang een aantal directieleden aan de club verbonden waren.Het had beter geweest als de supportersgroepen 'even' hadden gewacht met deze aankondiging. Ik hoop dat de huidige directie het contact met supportersgroepen hersteld, ik denk dat de club daarbij gebaat is. Maar voor nu is het verstandig dat de situatie eerst tot bedaren komt.
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Nogmaals 10 a 15 hooligans zijn NIET maatgevend voor die overige 2 miljoen Feyenoordfans!!! Straffen kan alleen als je de daders weet en hebt gevonden. Dit is namelijk niet gebeurt en dus kan je zelfs niet met zekerheid vaststellen dat het Feyenoord aanhang betreft. Iedere gek kan immers 'n Feyenoord shirtje aantrekken ook als deze uit 020 komt dus .... Gelukkig oordelen we hier weer zonder enige feitenkennis .... dus jullie zijn eigenlijk ideale bestuursleden voor Feyenoord ;-)) Want dat geroep om Eenhorn slaat ook werkelijk nergens op. Die gaat Feyenoord echt niet beter maken.

Dus wie gaan we dan straffen ....? Juist de trouwe echte fans terwijl het misschien wel eens 'n idee zou kunnen zijn om die juist te belonen .... tis maar 'n idee he
+1/-1


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats oekraine orban oussama poetin smal socrates trump twente vitesse westen wieffer willykment yoda