Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord lijdt financieel fors verlies

26 oktober 2021 16:11 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijdt financieel fors verlies; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Feyenoord bekend gemaakt dat het over afgelopen boekjaar financieel een flink verlies heeft geleden. De club is uiteindelijk uitgekomen op een negatief resultaat van 17 miljoen euro. Dit komt door een operationeel verlies van 4 miljoen euro en een negatief transferresultaat van 13 miljoen euro. Het eigen vermogen van Feyenoord is hierdoor geslonken naar ongeveer 1,5 miljoen euro.

Feyenoord meldt dat de cijfers net zoals voorgaande seizoenen sterk worden beïnvloed door het transferresultaat. De club realiseert zich dan ook dat met name hier de komende jaren progressie geboekt dient te worden. Desondanks is afgelopen zomer zwaar ingezet op het openbreken en verlengen van jeugdige en veelal zelf opgeleide spelers. Ook is er nadrukkelijk geïnvesteerd in de scouting en het verbeteren van de organisatie van en de samenwerking tussen Feyenoord Academy en 1908.

Ook het coronavirus had invloed op de cijfers. Voor het eerst in vele jaren moest Feyenoord een operationeel verlies noteren en dit komt door een aanzienlijk deel door de pandemie. Dankzij steun van de rijksoverheid, kostenbesparingen en het afzien van restitutie door supporters en zakelijke relaties kon het ongekende omzetverlies door de coronacrisis van 26 miljoen euro grotendeels worden gecompenseerd. Alledrie de posten leverden individueel circa 8 miljoen op, zodat het uiteindelijke coronaverlies 2 miljoen bedraagt.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

operationeel transferresultaat academy afzien alledrie beinvloed boekjaar circa coronacrisis coronaverlies coronavirus geslonken jeugdige kostenbesparingen noteren omzetverlies pandemie restitutie rijksoverheid uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Het negatieve transferresultaat is toch echt verwijtbaar aan het gevoerde technisch beleid, met name onder van Geel en Troost.
Of met Arnesen op dat vlak meer progressie wordt geboekt moet ik nog maar zien.
Zorgelijke situatie.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.813 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden bijlow danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal socrates stengs trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki