Feyenoord behaalt zwaarbevochten zege in Leeuwarden

24 oktober 2021 16:22

Feyenoord behaalt zwaarbevochten zege in Leeuwarden; image source: Pro Shots

Met een 2-3 overwinning op SC Cambuur heeft Feyenoord een goed vervolg gegeven aan de Europese overwinning van donderdag. In Leeuwarden moest het strijden voor de punten, want de thuisploeg bleek een zware kluif te zijn. Uiteindelijk werd het 2-3 voor de Rotterdammers, dankzij doelpunten van Bryan Linssen, Fredrik Aursnes en Tyrell Malacia.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd, want al na vier minuten had het op voorsprong kunnen komen. Een teruggetrokken voorzet van Luis Sinisterra werd echter niet goed afgerond door Fredrik Aursnes, die voorlangs schoot. Ook in het vervolg van de eerste helft hield Feyenoord het initiatief, maar het was SC Cambuur dat uit een counter op 1-0 kwam. Het was zoals vaker dit seizoen een lage bal in de verre hoek die Justin Bijlow te machtig was, na matig verdedigend ingrijpen van Tyrell Malacia en Marcos Senesi.

De verrassende achterstand wist Feyenoord nog voor rust om te buigen in een 1-2 voorsprong, dankzij twee mooie treffers. Bryan Linssen kopte na 34 minuten van een meter of 12 de gelijkmaker knap achter Sonny Stevens, na een prima voorzet van Marcus Pedersen. In de slotseconde moest de Cambuur goalie opnieuw vissen, toen Fredrik Aursnes zijn eerste Eredivisiegoal maakte. De Noor rondde goed af in de verre hoek, nadat Guus Til een inworp van Bryan Linssen perfect terug had gelegd.

Zo scherp als Feyenoord aan de eerste helft begon, zo slap begon het aan de tweede. Al binnen vijf minuten had de thuisploeg de gelijkmaker te pakken via opnieuw Sambissa. Ook vandaag haalde de tegenstander van Feyenoord weer een hoog rendement uit haar kansen. Feyenoord moest even bijkomen van de klap en Cambuur leek de overhand te krijgen, maar precies op het goede moment viel de 2-3. Tyrell Malacia kreeg vrije doortocht tot aan het strafschopgebied, waarna hij Stevens met een prachtige knal het nakijken gaf.

Halverwege de tweede helft kreeg Orkun Kökcü een uitgelezen kans om de 2-4 binnen te schuiven, maar hij vergat - na goed breed leggen van Gernot Trauner - een hoek uit te kiezen. Ook in de 78e minuut was er weer een grote kans die Feyenoord onbenut liet. Bryan Linssen koos ervoor om op doel te schieten, daar waar Luis Sinisterra geheel vrijstond aan de linkerkant. De 2-4 leek een kwestie van tijd te zijn, maar hij wilde er niet in. Ook Sinisterra was dichtbij, maar in de 83e minuut vond hij het zijnet. Zo bleven de kansen zich opstapelen, maar het bleef spannend tot aan het eindsignaal. Na 94 minuten vond Nijhuis het welletjes en was de 2-3 overwinning een feit.

Volgende week zondag speelt Feyenoord de Rotterdamse derby tegen Sparta. Op Het Kasteel wordt er al om 12:15 uur afgetrapt.