Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord stevig aan kop in Conference League

21 oktober 2021 20:59
Foto: Pro Shots

Feyenoord stevig aan kop in Conference League; image source: Pro Shots

In een volle Kuip heeft Feyenoord donderdagavond haar derde duel in de groepsfase van de Conference League gewonnen van 1. FC Union Berlin. Het team van Arne Slot speelde een degelijke wedstrijd en was met 3-1 te sterk voor de nummer vijf van de Bundesliga. Jahanbakhsh mocht tekenen voor de openingstreffer; de andere twee doelpunten kwamen van de voeten van Linssen en Sinisterra.

Feyenoord hoopte vanavond de koppositie in de groepsfase van de Conference League te verstevigen. De basiself van Slot - waaronder de weer fitte Luis Sinisterra en Guus Til - moesten het daarbij wel stellen zonder verdediger Marcos Senesi, die door ziekte afwezig was. In zijn plaats mocht Lutsharel Geertruida starten voor de Rotterdammers.

De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen geruisloos voorbij. Beide teams leken op zoek naar hun spelritme en wisten niet echt tot uitgespeelde kansen te komen. Dat veranderde in de 11e minuut: met een formidabele lange bal kon Kökcü de doorgelopen Sinisterra bereiken, die op zijn beurt met een geweldige actie zijn tegenstander passeerde en de bal in het strafschopgebied wist te leggen. Daar schampte de inkomende Til de bal, waarna Jahanbakhsh het cadeautje dat voor zijn voeten kwam gerold gretig achter doelman Luthe schoot: 1-0.

De Rotterdamse goal bleek een hoogtepuntje in een verder weinig daverende fase. Hoewel Feyenoord overwegend in balbezit was, lukte het de Rotterdammers niet om de statistieken in meer scorebord-voordeel om te zetten. In de 29e minuut leek een lange bal van Pedersen op Linssen door Robin Knoche te worden onderschept, maar een klein, slim duwtje in de rug van Knoche haalde de verdediger uit balans. De gewiekste Linssen kon daardoor alsnog met de bal aan de haal en schoof bekeken de 2-0 binnen voor zijn ploeg.

De laatste - en meest opwindende - tien minuten van de eerste helft vingen aan met een tegengoal. Na een door Trauner weggekopte corner lukte het spits Taiwo Awoniyi in de herkansing om de aansluitingstreffer binnen te koppen. Feyenoord legde Union Berlin daarna het vuur flink aan de schenen, door via schoten van Sinisterra, Toornstra en Jahanbakhsh drie uitstekende kansen op de 3-1 te creëeren. Het ontbrak de ploeg van Slot in de eindfase van de eerste helft echter aan scherpte, waardoor Feyenoord met 2-1 de pauze in ging.

Na rust leek het Rotterdamse vuur weer wat gedoofd. Hoewel Feyenoord met Toornstra en Sinisterra druk bleef zetten op de Union Berlin-verdediging, kwam het niet tot gevaarlijke mogelijkheden. Ook de spaarzame dode spelmomenten, zoals een vrije trap van Kökcü vanaf een meter of 17, leverden geen problemen op voor de Duitsers. Met nog twintig minuten spelen was het Guus Til die een uitgelezen kans op de 3-1 kreeg, maar de goaltjesdief raakte een lage voorzet van Pedersen niet goed en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied naast. Aan de andere kant kreeg invaller Sheraldo Becker vervolgens een vrije schietkans in de Rotterdamse zestien en daarmee een prima kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde in de handen van Justin Bijlow.

Een kwartier voor tijd wist Feyenoord de wedstrijd te beslissen: Sinisterra reageerde vliegensvlug op een geblockt schot van Linssen en kon zo gemakkelijk de 3-1 binnentikken. Een vermakelijke scrimmage voor het Duitse doel had de score vlak voor het fluitsignaal nog naar 4-1 kunnen brengen, maar de bal stuitte achtereenvolgens op de paal, een verdediger en de doelman. Zo won Feyenoord met 3-1 van de nummer vijf van de Bundesliga en deed het goede zaken met het oog op overwintering in de Conference League.

Zondag om 14:30 speelt Feyenoord de Eredivisie-uitwedstrijd tegen Cambuur. De return tegen Union Berlin staat gepland op donderdag 4 november 21:00.




Discussieer mee op de forums


Tags

sinisterra conference berlin linssen union jahanbakhsh slot til bundesliga knoche kokcu pedersen toornstra vuur arne awoniyi basiself bijlow binnentikken cadeautje cambuur creeeren daverende doorgelopen eredivisie fluitsignaal formidabele geblockt gedoofd geertruida gerold geruisloos gevaarlijke gewiekste goaltjesdief herkansing hoogtepuntje kuip luthe onderschept opwindende passeerde pauze rand schampte schenen scherpte schietkans schoof scrimmage senesi sheraldo spaarzame spelmomenten spelritme stuitte taiwo trauner vermakelijke vingen vliegensvlug weggekopte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.427 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki