Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan donderdag belangrijke slag slaan in strijd om overwintering

19 oktober 2021 11:59

Donderdagavond komt Feyenoord weer in actie in de Conference League, aangezien dan het Duitse Union Berlin de tegenstander is. De Duitsers wisten zich vorig seizoen verrassend te kwalificeren voor Europees voetbal en hebben na twee wedstrijden drie punten. In de Bundesliga staan ze momenteel op een vijfde plaats.

Union Berlin speelde nog nooit een officiële wedstrijd tegen een Nederlandse club. Dat is ook niet heel verrassend aangezien het dit seizoen pas voor de tweede keer actief is in een Europese beker. In het seizoen 2001/2002 volgde in de tweede voorronde van de UEFA Cup uitschakeling na een nederlaag tegen het Bulgaarse Litex Lovech. Union Berlin zou echter ook in het seizoen 1968/1969 actief zijn in Europa, aangezien het een seizoen eerder de beker in Oost-Duitsland had gewonnen, de enige prijs uit de clubhistorie. Uit protest trokken ze zich echter terug uit dat toernooi.

De selectie van Union Berlin kent meerdere spelers met een verleden in de Eredivisie, want sinds deze zomer spelen Timo Baumgartl, Nick Viergever en Rick van Drongelen voor de Duitse ploeg. Van Drongelen zal donderdag sowieso niet in actie komen, aangezien hij niet is ingeschreven voor de Conference League. Naast het drietal speelde ook Surinaams international Sheraldo Becker eerder in de Eredivisie. Voor de aanvaller is het inmiddels zijn derde seizoen in Berlijn.




Tags

berlin union conference drongelen eredivisie baumgartl berlijn bundesliga duitsland litex lovech oost protest sheraldo trokken uefa viergever voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda