Futloos Feyenoord speelt gelijk tegen RKC Waalwijk

16 oktober 2021 18:27

Futloos Feyenoord speelt gelijk tegen RKC Waalwijk; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een zeer teleurstellende wedstrijd op de mat gelegd. Na een 1-2 achterstand bij rust kwam het uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. In de eerste helft had Jens Toornstra zijn ploeg nog wel op voorsprong gezet, maar via Odgaard en Anita draaide RKC Waalwijk de wedstrijd om. Na rust maakte Guus Til de gelijkmaker, maar verder kwam de ploeg van Arne Slot niet.

Ondanks een goede start van de wedstrijd, zou het een teleurstellende eerste helft worden voor Feyenoord. In de openingsfase raakte Marcos Senesi met een kopbal de lat en schoot Alireza van een meter of 8 wild over de goal van doelman Vaessen. Hierna was het tweemaal de beurt aan Cyriel Dessers. Zijn eerste mogelijkheid was de grootste, toen hij in de 17e minuut van dichtbij voorlangs schoof na een strakke voorzet van Alireza. Halverwege de eerste helft gaf hij te veel kracht mee aan zijn lobje, die daardoor over de goal verdween.

In de 34e minuut kreeg Feyenoord loon na werken en kwam het op voorsprong. Toornstra, Pedersen en Til snoepten met zijn drieën de bal af van Touba, waarna de voorzet van Pedersen uiteindelijk voor de voeten kwam van Toornstra. Die twijfelde niet en schoot bekeken raak in de korte hoek. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar Feyenoord kreeg het voor elkaar om alsnog met een achterstand de rust in te gaan. Tweemaal zag de verdedigende organisatie er erbarmelijk slecht uit, waarbij meerdere RKC’ers geen strobreed in de weg werd gelegd. Odgaard en Anita maakten hier optimaal gebruik van en zorgden voor een verrassende ruststand: 1-2.

Na de pauze begon Feyenoord goed en kwam het binnen twee minuten weer op gelijke hoogte met RKC Waalwijk. Een prachtige omhaal van Senesi - die de bal na een inworp van Linssen op zijn borst had aangenomen - werd van dichtbij binnen getikt door Guus Til. Na de gelijkmaker zou het een tijdje rustig blijven. Pas nadat Reiss Nelson inviel en zijn officiële debuut maakte, gebeurde er weer wat. Allereerst gaf hij een goede voorzet op Alireza, die zijn schot op de paal zag belanden. Even later was de jonge Engelsman zelf de afronder, maar hij stuitte op de voet van Vaessen.

Vervolgens bleef het opnieuw lang duren voor Feyenoord een grote kans kreeg. Deze kwam er uiteindelijk wel, zo’n vijf minuten voor tijd. Een prima voorzet van Malacia zette Cyriel Dessers alleen voor Vaessen, maar de spits schoot te gehaast over. Dit was dé kans voor Feyenoord om alsnog te winnen, maar het zat er vandaag niet in. Daardoor eindigde het in een teleurstellende 2-2.