Transparent
Inloggen
Sluiten

'Nog altijd geen akkoord over bouwsom en financiering Feyenoord City'

4 oktober 2021 15:46 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Nog altijd geen akkoord over bouwsom en financiering Feyenoord City"; image source: Pro Shots

RTV Rijnmond weet te melden dat de tijd begint te dringen voor Feyenoord City. Zo is er nog altijd geen bouwakkoord bereikt. Begroot werd dat de bouwkosten inclusief de financieringslasten 441 miljoen euro zouden bedragen, maar volgens de meest recente berekeningen zou dit tientallen miljoenen hoger kunnen uitvallen. Kosten die dan voor rekening van Feyenoord komen en de club wil niet akkoord gaan met zo'n grote kostenoverschrijding.

Ook indien er alsnog een akkoord wordt gegeven over de bouwsom is de komst van Feyenoord City niet zeker. Ook de financiering van de bouwkasten is nog niet rond. Dit komt vooral door het gedeelte waarbij 'De Vrienden aan de Maas' betrokken is, een groep Nederlandse investeerders. Ook zij zijn afgelopen tijd slachtoffer geweest van bedreiging en intimidatie. Enkele potentiële investeerders hebben daarom laten weten te overwegen uit het project te stappen. Begroot is dat deze groep voor 40 miljoen euro zou bijdragen en er is nog 13 miljoen euro nodig.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

bouwsom financiering begroot bedreiging bouwakkoord bouwkasten bouwkosten financieringslasten intimidatie kostenoverschrijding maas potentiele project rijnmond slachtoffer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Voor de toekomst van Feyenoord erg jammer. De "vroeger was het beter" supporters denken met de oude situatie nog potten te kunnen breken, helaas. Bewijst eens en te meer dat in Amsterdam de slimme denkers zitten en in Rotterdam de .. werkers.
+1/-0

 
3 weken geleden
Beetje simplistische, zwart-wit reactie. De supporters worden in twee kampen verdeeld en de 'tegenstanders' afgeserveerd als niet-slim (de voorstanders van Feyenoord City worden vergeleken met hoofdstedelijke slimme lui)...

Ik zou het liefste willen dat Feyenoord tot in lengte van dagen in de Kuip kan blijven spelen. Maar ik snap dondersgoed dat de club vooruit moet en het huidige stadion in een aantal opzichten aan het einde van haar mogelijkheden zit.

De Kuip mag de club niet tegenhouden in haar ontwikkeling, maar dat geldt voor het nieuwe stadion net zo goed. Dat moet passen binnen de mogelijkheden, en de investering/risico's moeten verantwoord zijn.

Daarnaast dient de club in mijn ogen zich voor wat betreft een nieuw stadion te richten op de primaire functies ervan; het Legioen de mogelijkheid bieden Feyenoord naar de overwinning te schreeuwen, en andere toeschouwers die voor meer comfort en extra faciliteiten wensen te betalen een plek bieden. Tijdens wedstrijden van de club en andere evenementen.

Feyenoord City gaat helaas ook over een hoop andere zaken, een compleet gebied eromheen dat opeens ontwikkeld moet worden voor enorm veel geld. Dat maakt dat ik niet overtuigd ben van Feyenoord City.

Er is vanaf de start gewerkt met een enorm ambitieus plan, een gigantisch modern bouwwerk met alles erop en eraan. Van binnen en buiten. Toen dit in een aantal eerdere instanties niet haalbaar leek te zijn, is men niet gaan snijden in het oorspronkelijke plan maar zijn de plannen alleen nog maar ambitieuzer en duurder geworden.

Het zal mij jeuken of er een dak op het nieuwe stadion zit, het veld kan uitschuiven, een 'omloop/rondgang' is waar men in de rust 'entertaint' kan worden, en de buitenkant ontworpen is door Neerlands beroemdste architect. DAT zijn mijn inziens dingen waar men zich in de hoofdstad druk over maakt.

Laten wij in een Rotterdam een stadion bouwen dat mooi is van binnen, zo gebouwd en ontworpen dat het Legioen in staat is het te doen spoken. Laten we niet vergeten; 90% van de mensen in business seats/units komen ook voor de sfeer, voor de magie. Voor iets wat de ArenA en het Phillips stadion niet biedt.

Kijk niet naar het nieuwe stadion van Arsenal of Tottenham, maar laat je inspireren door bijvoorbeeld het onderkomen van Borussia Dortmund. Maar dan beter, natuurlijk. Met rondlopende tribunes zoals nu. Toeschouwers dicht op het veld. Tribunes niet te steil.

Dat hoeft niet zoveel te kosten als nu begroot wordt. Dat zetten we neer, en dan kan de gemeente vervolgens de rest van het gebied ontwikkelen. Ze moeten dan wel, inmiddels.

Oh, en laten we dan alsjeblieft de Kuip gewoon helemaal afbreken. Niets is triester dan het aanzicht van een voetbalstadion dat haar functie verloren is. Gewoon tegen de vlakte, al die plannen voor herontwikkeling zijn mijn inziens een belediging voor wat het ooit was...
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane allerhoogste arne arnesen atletico cognitieve coolen hedendaagse hulshoff jansen jeugdtrainers kaders kokcu kuijt kuip malacia matheus nascimento persie piramide sinisterra slot spelintenties spelprincipes stam thema toornstra uefa vakkiek willykment