Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het was een meer dan terechte overwinning'

1 oktober 2021 01:03

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot dat Feyenoord een terechte overwinning had behaald. "In de tweede helft zijn ze los van een paar momenten niet tot echt grote kansen gekomen", aldus Slot. "Ik vind het niet goed dat wij in de eerste helft heel goed in de opbouw waren en de tegenstander in de tweede helft daarin meer risico gaat nemen. Toen kozen wij veel te snel voor de lange bal. We moeten daarin geduldiger zijn en ook het lef bewaren. Nu was het vrij snel de bal verliezen. Dan is het onmogelijk om die hoge intensiteit in druk zetten vast te houden."

In de slotfase maakte zijn ploeg veel overtredingen waardoor het spel ook veelvuldig stil lag. "Dat kwam ons wel ten goede. Het was voor ons prettig dat de bal niet veel gespeeld werd, omdat we redelijk op apegapen lagen", zo gaf hij aan. "Ik vond het vooral heel slim dat ze probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat is redelijk tot goed gelukt op het einde. We hadden het in een fase heel lastig, maar in de laatste tien, vijftien minuten zijn ze los van één of twee ballen in de zestien niet gevaarlijk geweest.

Na twee wedstrijden is Feyenoord de koploper. "Dat is met twee kampioenen in de groep en een club uit de Bundesliga niet onaardig", zei hij daarover.




Tags

slot arne apegapen bundesliga espn geduldiger intensiteit kampioenen kozen onaardig opbouw overtredingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki