Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na uitstekende wedstrijd te sterk voor Slavia Praag

30 september 2021 22:53
Foto: Pro Shots

Feyenoord na uitstekende wedstrijd te sterk voor Slavia Praag; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdag na een uitstekende wedstrijd de punten weer in eigen huis weten te houden. In De Kuip werd Slavia Praag met 2-1 verslagen. Orkun Kökcü en Bryan Linssen zorgden dat het duel in de Conference League werd gewonnen.

Feyenoord begon direct uitstekend. Het zette de kampioen van Tsjechië vol onder druk en drong dan ook aan op het doel van de tegenstander. De eerste grote kans was dan ook direct raak. Na een klein kwartier spelen zorgde Orkun Kökcü met een goed schot voor de openingstreffer.

Ook daarna bleef de ploeg van Arne Slot duidelijk de betere ploeg en leek het een kwestie van tijd tot de volgende treffer zou vallen. Een kleine tien minuten later was het dan ook alweer raak toen Bryan Linssen uit een voorzet van Tyrell Malacia wist binnen te koppen. Feyenoord leek vervolgens het duel voor rust al te willen beslissen, maar was in de afwerking net niet zorgvuldig genoeg zodat het bij rust 'slechts' 2-0 stond. Gezien het spelbeeld had die stand vele malen hoger uit kunnen vallen.

In de tweede helft leek er een heel ander Feyenoord voor de dag te komen. Slavia was opeens een stuk sterker en was veelvuldig aan de bal. Het duurde even voordat het daadwerkelijk tot kansen kwam, maar de eerste grote kans in de tweede helft was direct raak. Uit een vrije trap wisten de Tsjechen de aansluitingstreffer te maken en kreeg het weer hoop op een resultaat.

Al snel kreeg Slavia nogmaals een enorme kans, maar dit keer wist Malacia met een uitstekende ingreep de gelijkmaker te voorkomen. De Tsjechen probeerden in de slotfase nog een paar keer aan te zetten, maar uiteindelijk wist Feyenoord op de been te blijven en trok het vol strijd en onder aanvoering van een wederom fanatiek Legioen de punten over de streep.




Discussieer mee op de forums


Tags

slavia praag bryan kokcu linssen malacia tsjechen aanvoering afwerking arne conference drong fanatiek kuip kwestie legioen malen slot spelbeeld tsjechie tyrell

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.142 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda