Transparent
Inloggen
Sluiten

Mick van Buren: 'Slavia Praag is geen ploeg die even opzijgezet gaat worden'

30 september 2021 09:58

In gesprek met de NOS wordt Mick van Buren gevraagd naar zijn verwachtingen van het duel van donderdagavond. De Nederlandse spits staat zelf onder contract bij Slavia Praag, al is hij momenteel wel verhuurd. "Het is zeker een sterk team, vooral een heel sterk collectie", aldus Van Buren. "Het is echt een loopmachine. De backs, de buitenspelers, maar ook de spitsen lopen heel veel. Ze zoeken vaak de voetballende oplossing. Lef hebben, ook als we onder druk staan proberen op te bouwen en niet zomaar de bal naar voren schieten."

De aanvaller ziet niet direct een favoriet voor het duel. "Slavia Praag is geen ploeg die even opzijgezet gaat worden. In de eredivisie zouden de Tsjechen bovenin meedraaien", zo geeft hij aan. "Ajax is een klasse apart, PSV komt daar in de buurt, maar om de plaatsen daaronder zouden ze zeker meedoen. Laten we zeggen top-4. Als je het me vorig jaar had gevraagd, had ik zeker Slavia gezegd. Maar ik denk dat Feyenoord op dit moment heel goed en aanvallend voetbalt, veel meer energie in de wedstrijd legt. Het oogt allemaal wat gemakkelijker voor ze. Daardoor is het echt gelijkwaardig."

Van Buren heeft een duidelijke voorkeur op wie hij als winnaar hoopt. "Ik ben sowieso voor Feyenoord", zegt hij daarover. "Wat dat betreft hoop ik dat beide teams doorgaan."
Tags

buren slavia praag mick opzijgezet buitenspelers collectie eredivisie gelijkwaardig gemakkelijker loopmachine nos oogt tsjechen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne arnesen aursnes cognitieve coolen dessers disney docu documentaire hedendaagse hulshoff jeugdtrainers jong kaders koevermans kuijt kuip malacia molde noud our post slot spelintenties spelprincipes stam vakkiek willykment wolf