Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Nog niet eerder meegemaakt dat supporters je over een dood punt kunnen heen helpen'

26 september 2021 01:01

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan uiteindelijk blij te zijn met de winst tegen NEC. "Toen die 2-3 viel, dacht ik wel even of het nog wel goed zou komen. Ik had toen alleen geen rekening gehouden met onze supporters en met het karakter van mijn elftal", aldus Slot. "Tyrell speelde vandaag zijn 100ste wedstrijd en heeft dit dus al vaker mee gemaakt. Maar om te merken dat supporters je echt over een dood punt kunnen heen helpen had ik als trainer van Feyenoord nog niet eerder mee gemaakt. Maar ik zou mijn spelers tekort doen als ik het alleen op de supporters te schuiven, want de jongens zijn ook echt vol door gegaan en werden uiteindelijk beloond voor het karakter wat ze getoond hebben."

De trainer was het eens met de opmerkingen van Guus Til dat hij niet alleen blij was, maar ook boos over hoe Feyenoord de voorsprong in eerste instantie weggaf. "Wij moeten beide zijn, want je moet ook kritisch kijken", zo gaf hij aan. "Als je 2-0 voor komt, is het niet goed dat je voor rust nog op 2-2 komt en zelfs nog 2-3 achter. Maar een seizoen kan niet alleen maar in een stijgende lijn gaan. Je gaat ook momenten krijgen waarop het op een andere manier moet en vandaag was zo'n moment. Daarin hebben ze antwoord gegeven door ook op die manier te winnen."

Toen de scheidsrechter door de VAR naar de zijkant werd geroepen was Slot wel bang dat de treffer afgekeurd zou worden. "Ik dacht eigenlijk dat hij ging kijken voor een strafschop aan de andere kant. Dat zou helemaal lekker zijn. Denk je 4-3 te maken en krijg je een strafschop tegen", zei hij daarover. "Toen hoorde ik dat het om een overtreding ging, dacht ik dat er in die aanval wel vijftien overtredingen waren gemaakt. Dan is het wel heel bijzonder om er één uit te lichten. Maar ik dacht ook dat de kans heel groot was dat hij hem af zou keuren. De opluchting was dus heel groot, dat mag wel duidelijk zijn."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne dood espn keuren overtredingen stijgende til tyrell var weggaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne arnesen aursnes cognitieve coolen dessers documentaire hedendaagse hulshoff jeugdtrainers jong kaders koevermans kuijt kuip malacia molde noud our persie piramide slot spelintenties spelprincipes stam thema vakkiek willykment wolf