Feyenoord verlengt euforie en pakt drie punten tegen Heerenveen

22 september 2021 22:52

Feyenoord verlengt euforie en pakt drie punten tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft woensdagavond in de Kuip verdiend gewonnen van tegenstander sc Heerenveen. In de doordeweekse thuiswedstrijd tegen de Friezen, waarbij Feyenoord met vlagen goed voetbal liet zien, werd het 3-1 door twee doelpunten van Guus Til en een doelpunt van Bryan Linssen.

Precies één maand na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles mocht Feyenoord eindelijk weer in eigen huis optreden. Anders dan in de met vier doelpunten verschil gewonnen wedstrijd tegen PSV afgelopen zondag, begon trainer Arne Slot het duel met spits Bryan Linssen in plaats van middenvelder Fredrik Aursnes.

Feyenoord begon - gesteund door een luidruchtig legioen - fanatiek aan de wedstrijd. Sinisterra wist al snel een aantal maal dreigend op te komen en ook via Pedersen ontstonden er wat mogelijkheden. In de 13e minuut werd diezelfde Pedersen met een afgestemde bal bediend door Jahanbakhsh. Pedersen hield vanaf de rechterkant goed overzicht en wist Til te vinden in de Friese 16. Zoals het een goalgetter betaamt twijfelde Til geen seconde: met het vizier op scherp kon hij de bal makkelijk langs keeper Erwin Mulder schieten. Daarmee kwam Feyenoord dus al vlot in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Hoewel Feyenoord de Friese verdediging ook na de openingstreffer maar weinig rust gunde, lukte het de Rotterdammers niet om die inspanningen om te zetten in een grotere voorsprong. Daar de kansen voor SC Heerenveen spaarzaam waren en bovenal onbenut bleven, bleef de ruststand beperkt tot 1-0 voor de thuisploeg.

Zonder wijzigingen begonnen beide ploegen aan het tweede bedrijf. Na slechts een paar minuten spelen kregen de bezoekers een enorme kans om op gelijke hoogte te komen: Henk Veerman wist Justin Bijlow te kloppen met een hoge lobbal, maar zijn bal had net iets te veel vaart en belandde óp het Rotterdamse doel in plaats van erin. Aan de andere kant kwam Jahanbakhsh daarna dreigend dichtbij, maar zijn inzet werd makkelijk gepakt door keeper Mulder. Een aantal minuten later lukte het Jahanbakhsh wél om te scoren, maar zijn doelpunt werd terecht teruggefloten omdat aangever Linssen buitenspel stond. De Limburgse spits zal de drang hebben gevoeld om het goed te maken, want nog geen minuut later bracht hij zelf de Friese netten met een technisch perfect hakballetje sierlijk in beweging. Het scorebord kwam zo alsnog op 2-0 te staan.

Feyenoord probeerde in het restant van de wedstrijd de voorsprong verder uit te bouwen, maar de kansen die het daarvoor kreeg werden niet met de benodigde scherpte omarmd. De bezoekende ploeg leek ook geen puf te hebben nog iets aan de stand te veranderen, tot Joey Veerman het ineens op de heupen kreeg en de bal vanaf een afstandje perfect in de goal van Bijlow krulde. Zo stond het in de 83e minuut ineens 2-1 en was de spanning voelbaar en volledig terug in de wedstrijd. Lang hoefden de Feyenoord-fans de billen niet bij elkaar te knijpen, want in de 89e minuut kopte Til de 3-1 binnen na een fraaie voorzet van Aursnes. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk - terecht - in een 3-1 overwinning voor de Rotterdammers.

Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende Eredivisie-wedstrijd op het programma: Feyenoord zal dan om 21:00 thuis in eigen Kuip aftrappen tegen NEC Nijmegen.