Nipt verlies Feyenoord; Ghali speelt; Lazovic en Van Persie vallen uit

25 juli 2003 20:03

Verslaggever: K

Feyenoord heeft vrijdagavond in Aarhus (Denemarken) een nipt 2-1 verlies geleden tegen Manchester City. In de laatste minuut kwamen de Britten op voorsprong door een doelpunt van Wanchope. Bij Feyenoord vielen de spitsen Danko Lazovic (door een elleboogstoot) en Robin van Persie in de tweede helft geblesseerd uit. Op het eerste gezicht leken de blessures niet al te ernstig. Ondanks de geruchten vanuit Egypte over gestrandde onderhandelingen maakt Ghali vanavond zijn debuut in het shirt van Feyenoord.

Het toch wel enigszins gehandicapte Feyenoord begon redelijk aan de wedstrijd. Ghali viel op doordat hij zeer actief was op het middenveld. Verder ontspon zich een duel dat zich voornamelijk op hiddendeel van de wedstrijd afspeelde. Na 25 minuten zette Danko Lazovic Feyenoord op voorsprong. Buffel ging bij een scrimmage goed door en profiteerde van het loslaten van de bal door de keeper. Hij gaf Lazovic de bal op een meter of acht voor de goal. Die kapte zichzelf rustig vrij en schoot vervolgens simpel de 0-1 binnen.

Nog geen 5 minuten later speelde Anelka zich knap vrij en schoot hij via een droge schuiver in de verre hoek de 1-1 binnen. Duidelijk was dat de ploeg wat richting miste. De ploeg ontbrak het aan spelers die het team stuurden, daardoor werd het logische ontbreken van automatismen extra duidelijk.

In de tweede helft zakte Feyenoord langzaam weg. Conditioneel kwam de ploeg tekort om de Engelsen haar wil op te liggen. Wara de ploeg in de eerste helft nog enige mogelijkheden wist te creeren, was in de tweede helft alleen een kans ruim vijf minuten voor tijd van Elmander het enige wapenfeit van de Rotterdammers.

Een minuut voor tijd scoorde Wanchope via een schot van de 16 meter de 2-1 nadat Sinclair aan de rechterkant goed was door gegaan. Tot teleurstelling van de opnieuw volop meegekomen Rotterdamse fans ging daardoor de overwinning alsnog naar Manchester City, de nieuwe ploeg van Paul Bosvelt.

0-1 Lazovic ('25)
1-1 Anelka ('29)
2-1 Wanchope ('89)

Toeschouwers: 7,508

Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Song, Van den Berg ('80 Loovens), Paauwe, De Nooijer, Buffel ('74 Elmander), Ghali, Acuna, Van Persie ('64 Lurling), Kuijt en Lazovic ('63 Pardo).

Manchester City: Nash, Sun, Sommeil('46 Dunne), Distin('63 Wiekens), Tarnat ('76 Jordan), Wright-Phillips('83 Shuker), Negouai ('63 Horlock), Berkovic ('46 Barton), Sinclair, Fowler ('46 Macken), Anelka ('46 Wanchope).