Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'De tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen, de spelers hebben het gedaan'

19 september 2021 18:37

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan vooral heel blij en tevreden te zijn over de wedstrijd tegen PSV. "Het plan was om zo veel mogelijk lopers op het veld te hebben en zo min mogelijk kansen weg te geven. Dat is sowieso wel goed geslaagd", aldus Slot. "Op een aantal momenten konden we vanuit de tweede bal de extra middenvelder bereiken en daarna naar de zijkanten via de overlappende backs. Dat is er een aantal keer prima uitgekomen, maar de tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen. Dat zijn de spelers die het gedaan hebben."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat het niet de beste wedstrijd van Feyenoord was. "Je moet ook altijd de kracht van de tegenstander meenemen. Als je uit bij PSV, dat dit seizoen echt een heel sterke ploeg is, op de nul kan houden zonder dat het echt veel moeite heeft gekost en je zelf tot een paar goede aanvallen komt, vind ik het onze beste prestatie", zo gaf hij aan. "Vorige keer won ik hier met AZ ook al met 0-4, al kreeg PSV toen wel al een vroege rode kaart."

Slot vond het te ver gaan dat het de 'hand van de trainer' was dat er voor zorgde dat Feyenoord overtuigend won. "Als ik met een spits was begonnen, hadden mensen dit ook kunnen zeggen. Want beide spitsen hebben gescoord", zei hij daarover. "Uiteindelijk is het prima dat we winnen. Dan is het ook goed dat het plan gewerkt heeft, dat is extra goed richting de spelers."
Tags

slot arne espn lopers overlappende uitgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne arnesen aursnes cognitieve coolen docu documentaire hedendaagse hulshoff jeugdtrainers jong kaders koevermans kuijt kuip malacia molde our persie piramide post slot spelintenties spelprincipes stam thema vakkiek willykment wolf