Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het resultaat is oké, maar we hadden graag meer gewild'

14 september 2021 18:51

Feyenoord is dinsdagmiddag met een 0-0 gelijkspel begonnen aan de groepsfase van de Conference League. In Israël ging de wedstrijd tegen Maccabi Haifa min of meer gelijk op, waarbij er aan beide kanten weinig kansen te noteren waren. Na afloop gaf trainer Arne Slot zijn lezing over de wedstrijd bij ESPN.

“We hebben ervoor gezorgd dat de tegenstander weinig kansen heeft gehad. We hebben gecontroleerd, maar in de eerste helft niet goed gespeeld. Toch hebben we kansen gecreëerd en in principe had dat voor een uitwedstrijd genoeg moeten zijn. Behoudens de extra tijd hebben we echt weinig weggegeven.”

Zeker in de eerste helft was het spel van de Rotterdammers ondermaats. Dat lag met name aan de tactische insteek van de thuisploeg: “In de eerste helft waren we te slordig en brachten we de bal te snel naar de zijkanten. Zij speelden 4-3-2-1 en daardoor lag de ruimte bij de backs. We hadden de bal langer in het midden moeten houden om hun te laten kiezen. In de tweede helft deden we dat goed en werden we steeds dominanter. De tweede helft legde ook Sinisterra wat meer energie in de wedstrijd en hij was er een aantal keer heel dichtbij. In de eerste helft deed hij niet voldoende, vond ik. Met name aan de bal is hij ontzettend belangrijk voor ons en daarvoor moet hij agressief spelen. Dat zag je na rust gelukkig weer terug.”

Tenslotte ging Slot ook nog in op de smalle selectie die Feyenoord parten kan gaan spelen: “De jongens in het veld leverden een prima prestatie, al zag je dat de vermoeidheid er wel in sloop richting het einde. Ik vond het goed om wat nieuw elan te brengen, maar er was niet heel veel aanleiding om andere jongens in te brengen. Wat dat betreft was de smalle selectie vandaag geen probleem. We hadden vandaag kunnen winnen, maar wat het exacte nut van dit resultaat is zullen we later pas zien. Voor Feyenoord is dit resultaat denk ik oké, maar we hadden graag meer gewild.”
Tags

slot arne smalle conference dominanter elan espn gecontroleerd haifa israel lezing maccabi noteren ondermaats parten sinisterra sloop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden bijlow danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal socrates stengs trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki