Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord begint groepsfase Conference League met gelijkspel in Israël

14 september 2021 18:28
Foto: Pro Shots

Feyenoord begint groepsfase Conference League met gelijkspel in Israël; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft dinsdagavond het eerste duel in de groepsfase van de Conference League niet weten te winnen. In het Sammy Oferstadion in de Israëlische havenstad Haifa werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen opponent Maccabi Haifa.

Bij Feyenoord begon Fredrik Aursnes op het middenveld, omdat Jens Toornstra de plek van Alireza Jahanbakhsh op de rechterflank moest innemen. De Iraniër mag van zijn overheid niet uitkomen tegen Israëlische ploegen en moest daarom in Rotterdam achterblijven. Verder kon de van een blessure herstelde Marcos Senesi ook weer aan de aftrap verschijnen.

De wedstrijd begon redelijk gelijkopgaand, waarbij het spel zich aanvankelijk vooral afspeelde op de helft van Maccabi Haifa. Na een kleine mogelijkheid in de eerste paar minuten, waarbij Linssen vergat om zijn voet tegen een voorzet van Toornstra aan te zetten, viel de eerste grote kans na twintig minuten te noteren. Een prachtige steekpass van Toornstra werd richting doel verlengd door Linssen, maar met een uiterste krachtsinspanning verwerkte Haifa-doelman Josh Cohen de bal tot corner. Niet veel later liet ook Maccabi Haifa van zich horen: een vlammend schot van oude bekende Tjaronn Chery spatte op de bovenkant van Bijlow’s lat uiteen.

Verder viel er voor de rust weinig te genieten qua kansen. Feyenoord kwam niet verder dan een inzet van Guus Til en Maccabi Haifa kon in de blessuretijd nog gevaarlijk worden over de rechterflank. Gernot Trauner lette echter goed op en verwerkte de voorzet voordat deze kon worden binnengelopen. De ruststand bleef zo steken op 0-0.

Met dezelfde elf als voor de rust trotseerde Feyenoord de tweede helft. In de kleedkamer hervonden energie zorgde voor eenrichtingsverkeer richting het Israëlische doel, waarbij de Rotterdammers in de 57e minuut een enorme kans kregen op de openingstreffer. Na een daadkrachtige actie van Sinisterra over links belandde de bal via Malacia voor de voeten van Linssen, die ter hoogte van de eerste paal alleen nog maar één van zijn voeten hoefde uit te steken om de score te kunnen openen. De onfortuinlijke spits wist de bal echter niet goed te raken, waardoor een Rotterdamse voorsprong uitbleef.

Een kwartier voor tijd mocht Cyriel Dessers zijn Feyenoord-debuut maken: hij werd gebracht als vervanger van Bryan Linssen. Even later maakte Lutsharel Geertruida zijn rentree ter vervanging van aanvoerder Jens Toornstra. Ondanks de verse krachten in het veld kon Feyenoord geen vuist meer maken in de slotfase van de wedstrijd. Hoewel het team van Arne Slot in de 84e minuut nog even wakker werd geschud door een kopbal van Haziza - die in het zijnet verdween - wist ook Maccabi Haifa de wedstrijd niet meer naar zich toe te trekken. De wedstrijd eindigde daarom dan ook in een doelpuntloos gelijkspel.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord de topper in de Eredivisie. Om 14:30 uur wordt er in het Philips Stadion afgetrapt tegen koploper PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

haifa maccabi linssen toornstra conference israel rechterflank verwerkte achterblijven afspeelde aftrap alireza arne aursnes bijlow binnengelopen bovenkant bryan chery cohen cyriel daadkrachtige dessers eredivisie fredrik geertruida gelijkopgaand gernot geschud havenstad haziza herstelde hervonden iranier jahanbakhsh josh krachten krachtsinspanning lette malacia noteren oferstadion onfortuinlijke opponent overheid sammy senesi sinisterra slot spatte steekpass til tjaronn topper trauner trotseerde uitbleef uiterste vergat vlammend wakker zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg