Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Alireza Jahanbakhsh ook niet in actie tijdens thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa'

10 september 2021 14:57 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

[Update] "Alireza Jahanbakhsh ook niet in actie tijdens thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa"; image source: Pro Shots

Feyenoord kan tegen Maccabi Haifa niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh. Volgens het Israëlische One staat de aanvaller niet op de lijst die Feyenoord heeft aangeleverd bij het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Vanwege de corona-maatregelen in dat land moet iedereen die naar Israël wil afreizen vooraf al worden aangemeld en dat is met Jahanbakhsh niet gebeurd.

Al langer waren er geruchten dat de aanvaller niet zou spelen tegen Maccabi Haifa. Dit vanwege de spanningen tussen zijn thuisland Iran en Israël. Iran erkent Israël niet als land en verbiedt sporters dan ook om uit te komen tegen sporters of teams afkomstig uit Israël. Indien Jahanbakhsh zou afreizen naar Israël en een stempel in zijn paspoort zou krijgen, zou hij problemen kunnen krijgen als hij naar Iran zou willen afreizen. Masoud Schojaei en Ehsan Hajsafi mogen niet meer uitkomen voor Iran sinds ze in 2017 met hun club Panionios uitkwamen tegen Maccabi Tel Aviv. Hun families zouden sinds die tijd bovendien ook ondergedoken zijn.

In 2016 moest Jahanbakhsh ook al een streep zetten door een reis naar Israël. Als speler van AZ kon hij niet uitkomen tegen Maccabi Tel Aviv. Ook in de wedstrijd in Alkmaar ontbrak hij destijds vanwege de veiligheid van de speler zelf en zijn familie.

Update 10-09 14:57: RTV Rijnmond heeft de berichtgeving inmiddels bevestigd. Jahanbakhsh zal bovendien ook tijdens de thuiswedstrijd op donderdag 9 december niet in actie komen tegen Maccabi Haifa.

Meer op RTV Rijnmond
Discussieer mee op de forums


Tags

jahanbakhsh maccabi israel haifa iran alireza aviv sporters aangeleverd aangemeld alkmaar corona ehsan families hajsafi masoud ondergedoken panionios paspoort rijnmond schojaei stempel thuisland uitkwamen volksgezondheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik heb nog weinig goeds van hem gezien, hij heeft dan wel doelpunten gemaakt maar ik heb geen hoge verwachtingen van hem.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.813 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden bijlow danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal socrates stengs trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki