Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Bevestiging KNVB: Feyenoord - Heracles naar woensdag 1 december

2 september 2021 15:34 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[Update] Bevestiging KNVB: Feyenoord - Heracles naar woensdag 1 december; image source: Pro Shots

Als het aan Feyenoord ligt wordt het duel tegen Heracles van zondag 12 september verplaatst naar december. Een woordvoerder van de club laat tegenover het Algemeen Dagblad weten dat de KNVB dit echter niet ziet zitten. Zij willen dat het duel op zaterdag 11 september wordt gespeeld. "Wij willen om vele redenen niet op zaterdag spelen en hebben dat aangegeven bij de KNVB. We willen graag de wedstrijd verplaatsen naar een midweekse avond, bijvoorbeeld begin december", aldus de woordvoerder.

De uitleg gaat verder: "Daar zijn vele redenen voor, waar wij ook niks aan kunnen doen. Allereerst is de wedstrijd tegen Maccabi Haifa dus met twee dagen vervroegd. Ook is er sprake van een verlengde interlandperiode door de FIFA, waardoor een belangrijke speler als Luis Sinisterra op zaterdag 12 september nog niet beschikbaar is. Verder zijn er ook tal van andere (basis)spelers van ons nu actief bij diverse nationale elftallen."

De club zou het juist vinden dat het duel wordt verplaatst vanwege de afgesproken bescherming van Europese clubs. "Daar kon vorige week helaas ook al geen uitvoering aan worden gegeven", zo wordt aangegeven. "De uitwedstrijd bij FC Utrecht uit bleef op last van de burgemeester helaas gewoon op 12.15 uur staan. We zien ook niet in waarom dit niet zou kunnen, aangezien de KNVB Ajax al wel toestemming heeft gegeven om de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december te verplaatsen naar een midweekse avond."

De KNVB heeft laten weten dat er wordt gewerkt aan een herziening van het competitieprogramma. Zodra alles is afgestemd met clubs, gemeentes en ESPN zal dit worden gecommuniceerd. Dit zal eind deze week of begin volgende week gaan worden.

Update 19:27: Feyenoord Transfermarkt meldt dat Feyenoord - Heracles Almelo op zaterdag 11 september om 18:45 uur gespeeld gaat worden. De aanvraag van de club om het duel naar december te verplaatsen is afgewezen door de KNVB.

Update 02-09 14:36: Feyenoord - Heracles zal alsnog in december worden gespeeld. Dat meldt Feyenoord Transfermarkt. Na beklag van Feyenoord is de KNVB alsnog overstag gegaan.

Update 15:34: Via de officiële kanalen heeft de KNVB bevestigd dat Feyenoord - Heracles Almelo is verplaatst. Het duel zal nu worden gespeeld op wonesdag 1 december en om 20:00 uur beginnen.

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

knvb heracles almelo afgestemd allereerst beklag bescherming competitieprogramma espn fifa gecommuniceerd gemeentes haifa maccabi overstag sinisterra tal uitvoering utrecht wonesdag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden (gewijzigd)
Dit is goed nieuws, het is voor Feyenoord een te druk programma.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arne aursnes bijlow coalitie danall diemers docu edirin geertruida hanegem hassel heerenveen joey kokcu linssen marcus mischien pedersen pressievoetbal slot til toornstra trauner uitgevoerd vakkiek veerman verkiezingen willykment