Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Utrecht heeft verdiend gewonnen vandaag'

29 augustus 2021 16:28

Zondagmiddag ging een onmachtig Feyenoord met 3-1 onderuit tegen FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard waren de onscherpe Rotterdammers geen partij voor de felle Domstedelingen. Slordigheden luidden de elkaar vlot opvolgende tegengoals in, zag ook trainer Arne Slot. Met ESPN blikt hij terug op de verliespartij van zijn team:

“Ik vond ons aan de bal heel veel kansen voor FC Utrecht inleiden. We verloren de bal veel te gemakkelijk, waardoor we in bedreigende situaties terechtkwamen. Het was dan ook tegen de verhouding in dat wij op 1-0 kwamen.”

Slot zag dat zijn team moeite had met het hoog druk zetten van de Utrechters, al zag hij daar ook kansen: “Ze zaten er bovenop. Als je daar onderuit weet te spelen liggen er mooie, grote ruimtes. Maar te vaak verloren we de bal en hadden we een counter tegen. Toen wij de 1-0 maakten had dat bij hen wat energie weg kunnen nemen, maar die energie geven we vervolgens terug door ze de 1-1 te laten maken uit een standaardsituatie. Los van het feit dat ik ons vandaag echt niet goed vond, is het extra vervelend als je twee goals tegen krijgt uit standaardsituaties.” Met de wissel van Alireza Jahanbakhsh na de rust probeerde Slot de controle over de wedstrijd terug te krijgen: “Jahanbakhsh wisselde ik omdat hij geen goede wedstrijd speelde. Overigens speelden meer spelers geen goede wedstrijd vandaag. Door Hendriks in te brengen probeerde ik wat meer grip op de wedstrijd te krijgen vanuit het middenveld. Maar als je dan zo snel na rust op achterstand komt, wordt het lastig.”

De tegenstander heeft het Feyenoord goed moeilijk gemaakt vandaag, bevestigt Slot: “Utrecht zat erbovenop, dat deden ze goed. Maar ik kan mijn team ook niet al te veel verwijten, want tot de laatste seconde hebben ze geprobeerd om het om te draaien. Daar hebben we ook een aantal mogelijkheden voor gehad. Maar goed, Utrecht heeft verdiend gewonnen vandaag.”

Verliezen is zuur, weet ook Slot, maar de trainer blijft optimistisch: “We moeten nu niet vergeten dat we het seizoen goed begonnen zijn, met twee goede overwinningen. En we zijn door in Europa.”




Discussieer mee op de forums


Tags

slot utrecht arne jahanbakhsh alireza bedreigende counter erbovenop espn galgenwaard hendriks inleiden luidden onmachtig onscherpe opvolgende slordigheden standaardsituatie tegengoals terechtkwamen utrechters verhouding verliespartij vlot zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall eredivisie gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot ueda willykment woerts yoda