Teleurstellend Feyenoord kansloos onderuit tegen FC Utrecht

29 augustus 2021 14:36

Teleurstellend Feyenoord kansloos onderuit tegen FC Utrecht; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de zware uitwedstrijd tegen FC Utrecht zondagmiddag met 3-1 verloren. Hoewel de Rotterdammers via Sinisterra als eerste op voorsprong kwamen, was het FC Utrecht dat de wedstrijd domineerde.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Feyenoord beslist geen makkelijke zou hebben aan FC Utrecht. De Domstedelingen zetten hoog druk en creëerden zo onrust in het spel van de Rotterdammers. Een reeks slordige passes en balverlies gaven FC Utrecht in de eerste fase van de eerste helft meermaals de gelegenheid om het doel van Bijlow te bereiken. Het onzorgvuldige Rotterdamse spel leidde bijna tot een penalty voor de thuisploeg, maar de VAR zag dat Malacia’s ingrijpen (na eigen balverlies) toch echt op de bal was. Feyenoord bleef worstelen, waar FC Utrecht bleef aandringen.

Pas in de 27e minuut onderbrak Feyenoord de kansenreeks van FC Utrecht en gaf keeper Paes iets te doen: na een snelle omschakeling kreeg Kökcü via Sinisterra en Jahanbakhsh de kans om op de rand van het zestienmetergebied uit te halen, maar de doelman wist zijn schot uit de hoek te tikken. Na deze prima mogelijkheid was het vervolgens weer even voorbij voor Feyenoord, dat - met twee gele kaarten voor Malacia en Til - alles op alles aan het zetten was om een tegendoelpunt te voorkomen. Tegen de verhouding in viel in de 45e minuut pardoes de bal goed voor Feyenoord: een lange bal op maat van Jahanbakhsh op Sinisterra zette de Colombiaan één op één met keeper Paes. De snelle linksbuiten aarzelde geen moment en schoot genadeloos de 0-1 binnen.

De vreugde was echter van korte duur, want een paar minuten later kon Willem Janssen een balletje breed van Douvikas simpel binnentikken. Kort na de rust besliste FC Utrecht de wedstrijd, door in drie minuten tijd twee keer te scoren. De eerste tegentreffer kon worden bijgeschreven op naam van Moussa Sylla, die een hoekschop van Van der Hoorn verlengde met een kopbal. Snel daarna was het Gustafson die een penalty benutte, nadat hij zelf door Malacia onderuit was geschoffeld in het strafschopgebied. In de 71e minuut kreeg Feyenoord nog een kans om iets terug te doen, maar Linssen kon vrij voor doel geen vuist maken en zag zijn schot, en daarmee de kans om het tij te keren, overgaan. Het team van Slot miste de veerkracht om van de Utrechtse pijnbank af te komen en ging na 90 minuten spelen naar huis met vier gele kaarten en nul punten.