Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord dankzij treffers Bryan Linssen aan kop van Eredivisie

22 augustus 2021 16:23
Foto: Pro Shots

Feyenoord dankzij treffers Bryan Linssen aan kop van Eredivisie; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de koppositie in de Eredivisie te pakken. Dankzij twee treffers van Bryan Linssen werd Go Ahead Eagles met 2-0 verslagen. Feyenoord speelde geen grootse wedstrijd, maar het was ruim voldoende om met de zege aan de haal te gaan.

Het duel begon voor Feyenoord met een domper, want in de openingsfase viel Marcos Senesi al uit. Bij een terugspeelbal op Justin Bijlow leek het in zijn hamstring te schieten en na een paar minuten kwam daarom Wouter Burger al binnen de lijnen.

Feyenoord probeerde wel aan te zetten, maar kwam maar lastig tot grote kansen tegen het stugge Go Ahead Eagles. De ploeg van Arne Slot streed voor iedere meter, maar dat gold ook voor de opponent uit Deventer. Het zorgde voor een wedstrijd die voor de neutrale kijker wellicht niet de leukste was. De beste kans in de eerste helft viel vlak voor rust toen een schot van Guus Til geblokt werd door een verdediger.

In de tweede helft leek Feyenoord het tempo iets op te schroeven en kwam er ook meer gevaar. De afwerking was echter net te slordig, waardoor de 0-0 tussenstand maar op het scorebord bleef staan. Heel af en toe kwam Go Ahead er ook uit, maar zij vonden iedere keer Bijlow op hun weg.

Ondanks dat Feyenoord duidelijk de betere ploeg was, viel de openingstreffer na een uur spelen uit het niets. Doelman Hahn verkeek zich op een afstandsschot van Luis Sinisterra, waarna Bryan Linssen eenvoudig de 1-0 kon binnen tikken.

Het spelbeeld veranderde door de openingstreffer niet echt. Feyenoord bleef de betere ploeg, kreeg ook wel kansjes, maar doelpunten bleven uit. Het moest daarom oppassen voor de tegenaanval van Go Ahead, maar zij werden geen moment meer gevaarlijk.

De definitieve beslissing viel vervolgens vlak voor tijd. Met een heerlijke knal van net buiten de zestien schoot Linssen zijn tweede doelpunt van de middag binnen en was de zege veilig gesteld. In blessuretijd kon de aanvaller zelfs nog een hattrick maken, maar zijn kopbal belandde op de paal.

De overwinning betekende voor Feyenoord bovendien de koppositie omdat de vrienden uit Amsterdam ondanks de traditionele hulp van Zeist niet wisten te winnen in Enschede.




Discussieer mee op de forums


Tags

linssen bryan eredivisie bijlow eagles afwerking arne betekende burger deventer enschede geblokt grootse hahn hattrick kansjes knal leukste openingsfase opponent schroeven senesi sinisterra slot spelbeeld streed tegenaanval terugspeelbal til verkeek zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.434 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie ron slot stengs streuer twente wereldsalaris zeroukki