Transparent
Inloggen
Sluiten

Hugo de Jonge: 'Als mensen niet gewoon blijven zitten, kunnen maatregelen aangescherpt worden'

20 augustus 2021 15:39 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Hugo de Jonge: "Als mensen niet gewoon blijven zitten, kunnen maatregelen aangescherpt worden"; image source: Pro Shots

Tegenover onder meer het Algemeen Dagblad heeft ministier Hugo de Jonge de KNVB, de voetbalclubs en supporters gewaarschuwd. Indien men komend weekend in het stadion niet op hun stoel blijft zitten kan dit reden zijn om de huidige coronamaatregelen weer aan te scherpen. "Het moet het komende weekend beter dan het de afgelopen weekenden ging", aldus De Jonge. "Als mensen niet gewoon blijven zitten en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen."

De Jonge gaat verder: "Als we met elkaar weer stap voor stap van dit soort dingen willen genieten, moeten we dat echt wel stap voor stap doen. Daarom maken we nu eerst geplaceerde evenementen mogelijk. 'Geplaceerd' is een mooi woord voor op je kont zitten. Dat is dan ook echt de bedoeling."

De afgelopen dagen kwam er vanuit andere sectoren steeds meer kritiek over de gang van zaken in de stadions. De KNVB liet eerder deze week in een verklaring weten zich niet te vinden in deze kritiek en de reacties vaak ook ongefundeerd te vinden. Zo geldt de anderhalvemeter-maatregel niet in de stadions en is iedereen getest, gevaccineerd of hersteld van corona. Onder diezelfde voorwaarden moeten in andere sectoren veel evenementen ook plaats vinden. De afgelopen weken bleek uit diverse Fieldlab-onderzoeken dat er nauwelijks besmettingen plaats hebben gevonden in de voetbalstadions.

Meer op AD.nl




Tags

knvb scherpen sectoren anderhalvemeter besmettingen corona coronamaatregelen fieldlab geplaceerd geplaceerde gevaccineerd gewaarschuwd kont ministier ongefundeerd stoel voetbalclubs voetbalstadions weekenden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Ben benieuwd of hij ook zo zal reageren als in Zandvoort bij de grand prix Max Verstappen op kop ligt en de toeschouwers niet op hun kont blijven zitten.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.342 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall eredivisie gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot ueda willykment woerts yoda