Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik hoop dat we elke week met deze intensiteit spelen'

19 augustus 2021 23:08

Met 5-0 werd het Zweedse IF Elfsborg met de grond gelijk gemaakt in het eerste duel van de play-offs van de Conference League. Feyenoord zette vanaf de eerste minuut de aanval in en leek onstopbaar. De creativiteit van Sinisterra, de voortreffelijke voorzetjes van Toornstra en de zichtbare spelvreugde in het team maakten de wedstrijd in de Kuip donderdagavond een lust voor elk voetbalminnend oog. Met trainer Arne Slot keek ESPN terug op de wedstrijd:

“Laten we beginnen met de smet op de wedstrijd zodat we kunnen eindigen met het positieve. De laatste 25 minuten gaan we slordiger spelen, geven we wat ballen weg. Ik wil niet zeggen dat het logisch is dat we slordig gingen spelen, ondanks de 5-0 moet je toch je concentratie houden. Om toch nog iets positiefs eruit te halen, denk ik wel dat ze alles hebben gedaan om de tegengoal te voorkomen. Ik zag volgens mij Leroy (Fer, red.) zichzelf nog een keer op de grond voor een bal gooien. Dat doen ze dan wel goed.” Ook ging het gesprek nog even over de rode kaart van Bijlow: “Ik denk dat als Justin het opnieuw mag doen, hij dan vertrouwt op zijn kwaliteiten en in zijn goal blijft. Maar de tegenstander deed het ook heel slim.”

Verder was de wedstrijd vooral genieten, voor de neutrale kijkers, de fans, de spelers en de trainer: “De manier waarop de goals tot stand kwamen, was echt goed. Ik heb veel energie en veel intensiteit gezien. Los van het feit dat we genoeg goals hebben gemaakt, hebben we ook veel goede aanvallen laten zien. In de eerste twintig minuten had Elfsborg nog wel wat mogelijkheden. Daarna kregen wij echt controle over de wedstrijd: na de 2-0 hebben zij geen bal meer gehad.” Gevraagd naar de vorm van hattrick-maker Sinisterra, merkt Slot op: “Spelers hebben vaak een half jaar nodig om echt weer in het ritme te komen. Het is pittig met twee wedstrijden in de week, maar je ziet nu dat Sinisterra steeds sneller en feller wordt.”

Slot is tevreden met het spel van zijn team en hoopt dit vast te kunnen houden: “Het is al wekenlang leuk om naar te kijken. Ik hoop dat we volgende week, ondanks de 5-0 van vandaag, weer zo’n zelfde wedstrijd zien, met dezelfde intensiteit. Dat is natuurlijk elke week de intentie, al zal dat niet altijd lukken. Maar laten we niet te ver vooruit kijken: zondag eerst Go Ahead!”




Tags

slot intensiteit arne sinisterra elfsborg bijlow concentratie conference espn feller fer hattrick kuip lust onstopbaar pittig positiefs slordiger smet spelvreugde toornstra voetbalminnend voorzetjes zichtbare

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki