Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord als 5de geplaatst in voorronde CL

29 juni 2000 23:12

Verslaggever: RvN

Vandaag werd het definitieve plaatsingsschema voor de Champions League voorronde bekendgemaakt door de UEFA. De plaatsingen van de clubs gebeurt op prestaties in de Europa Cup in de afgelopen 5 jaar (voor 50%) en de prestaties van het land waarvoor de club uitkomt (50%). Feyenoord is op basis daarvan als 5e geplaatst, nog voor AC Milan.

De ranking van clubs die geen 1e of 2e voorronde hoeven te spelen:
1. Inter Milaan
2. FC Valencia
3. FC Porto
4. Olympique Lyon
5. Feyenoord
6. AC Milan
7. Galatasaray Istanbul
8. Dynamo Kiev
9. Lokomotive Moskou
10. Panathinaikos
11. Leeds United
12. Sparta Prag
13. Hamburger SV
14. M?nchen 1860
15. Dinamo Zagreb
16. FC Tirol
17. FC St. Gallen
18. Herf?lge

De eerste 16 clubs zullen elkaar niet kunnen treffen. Zij zullen loten tegen de nr 17 en nr 18 en de 14 winnaars van de 2e voorronde. St. gallen en Herfolge (Denemarken) zijn dus de dupe van de huidige plaatsing en treffen een sterke tegenstander ondanks dat zij al direct geplaatst zijn voor de derde ronde.

De 16 winnaaars van de derde voorronde spelen in de eerste ronde van de Champions League samen met de 16 direct geplaatste ploegen (voor Nederland Heerenveen en PSV) in poule format voor plaatsing van de tweede ronde.

Meer op




Tags

voorronde gallen milan denemarken dinamo dynamo format galatasaray hamburger heerenveen herf herfolge inter kiev leeds lge lokomotive loten lyon milaan nederland panathinaikos plaatsingen plaatsingsschema porto prag sparta tirol uefa valencia winnaaars zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.454 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda