Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Na de 1-0 hadden we alles onder controle'

15 augustus 2021 21:42

Met een overtuigende 0-4 overwinning op Willem II heeft Feyenoord ook in de Eredivisie zijn visitekaartje afgegeven. Toen Guus Til kort na rust de 0-3 liet aantekenen, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De overige doelpunten kwamen van Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Naoufal Bannis. Hoofdtrainer Arne Slot gaf bij ESPN aan dat hij over het algemeen tevreden was, al speelde het tegen een ploeg die een halve voorbereiding heeft gehad.

“Willem II had natuurlijk een moeilijke aanloop gehad naar dit duel. De eerste 25 minuten waren zij misschien ook wel het meest dreigend, maar op het moment dat wij de 0-1 maakten kantelde het. Vanaf dat moment vond ik dat we steeds beter gingen spelen. We hadden ook wel verwacht dat het begin strijdlustig zou zijn in verband met het publiek dat er weer mocht zijn.”

Vervolgens vroeg Kraaij Jr. naar Slot zijn mening over debutant Fredrik Aursnes: “Hij vloog al goed over het veld heen. Soms leverden we in de beginfase iets te snel de bal in, maar daar kwam steeds meer zekerheid in. De 0-1 hielp daarbij zeker. Volgens mij heeft Fredrik een prima wedstrijd gespeeld. Hij is vaardig aan de bal, heeft loopvermogen en speelt simpel.”

Het verhaal kreeg een wending richting de Europese voorrondes, wat Feyenoord een druk programma oplevert. Feyenoord wil daarom graag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht later laten spelen: “Alle clubs die Europees spelen op donderdag, vragen aan om zondag later te spelen, zeker als ze donderdag uit spelen, aldus Slot. Wij zouden dat graag ook zien tegen FC Utrecht. Hopelijk wordt dat verzoek gehonoreerd. Ik denk wel dat er behoefte is aan een extra aanvaller. Vandaag stel ik bijvoorbeeld ook Toornstra op in de aanval, omdat Alireza niet mee kon doen. We hebben dus nog wel behoefte aan een aanvaller, al moet ik ook zeggen dat Bryan Linssen vandaag opnieuw goed heeft gespeeld. Een buitenspeler zou ook nog welkom zijn.”

Tenslotte werd Slot ook nog gevraagd naar de situatie rondom Lutsharel Geertruida: “Het is bekend dat hij dat graag wilt blijven en dat willen wij ook. Ik hoop dat dat gaat lukken. Als beide partijen eruit willen komen, is de kans aanwezig dat dat gaat lukken. Al zijn we al wel maandenlang bezig, dus dan is er nog wel wat nodig. En dat heeft vaak met geld te maken.”




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne bryan fredrik linssen utrecht aantekenen afgegeven alireza aursnes bannis beginfase eredivisie espn geertruida gehonoreerd kraaij naoufal sinisterra strijdlustig til toornstra vaardig visitekaartje wending

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg