Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen'

12 augustus 2021 23:35

In de Kuip werd donderdagavond met 3-0 gewonnen van het Zwitserse FC Luzern. De ploeg van trainer Arne Slot speelde - zeker in de eerste helft - gretig en aanvallend. De tweede helft werd de wedstrijd in het slot gegooid en was er ruimte voor het debuut van een tweetal jonge spelers: Antoni Milambo en Lennard Hartjes. Een blije Slot sprak met ESPN over zijn Feyenoord, dat door is naar de play-offs van de Conference League:

“Ik ben een gelukkige trainer, zeker door de manier waarop. Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen door kans na kans te creëren en er bovenop te zitten. Ze beginnen fitter te worden. Aan de bal waren ze nauwkeurig, maar ook zonder bal hebben ze een fantastische prestatie geleverd. Ik heb het idee dat ze geen kans hebben weggegeven ook al hebben we 90 minuten op de helft van de tegenstander gespeeld. Het seizoen gaat nu beginnen, dus we moeten op de juiste manier interpreteren wat we nu aan het doen zijn. Dat Ali (Alireza Jahanbakhsh, red.) uitviel was natuurlijk wel een tegenvaller. Ik hoop echt dat de blessure meevalt, want je gaat er natuurlijk niet zomaar uit. Zeker niet bij zo’n wedstrijd die leuk is om te spelen.”

Slot was ook te spreken over de debutanten, waaronder de jongste telg van de Feyenoord-familie Antoni Milambo: “Milambo heeft het zelf afgedwongen om te debuteren. Hij heeft het de afgelopen weken goed gedaan, maar hij deed het ook goed in de opleiding. Voor allebei de jongens (Antoni Milambo en Lennard Hartjes, red.) was het goed om nu hun debuut te maken. Zaterdag spelen ze sowieso met O21 tegen Kozakken Boys, want ik vind het belangrijk dat ze minuten blijven maken, zeker omdat ze vorig jaar geen wedstrijden hebben gespeeld omdat de Onder 21-competitie niet doorging.”

Op de vraag of ze de volgende keer bij de selectie van het eerste zitten, antwoordde de oefenmeester geheimzinnig: “De kans is aanwezig dat ze er zondag bij zijn. Vanuit hier moeten ze verder uitbouwen.”
Discussieer mee op de forums


Tags

slot milambo antoni arne hartjes lennard afgedwongen ali alireza conference debutanten espn fitter geheimzinnig interpreteren jahanbakhsh kozakken kuip luzern meevalt nauwkeurig oefenmeester telg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.597 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats oekraine orban oussama poetin smal socrates trump twente vitesse westen wieffer willykment yoda