Transparent
Inloggen
Sluiten

Antoni Milambo: 'Toen ik in het veld kwam, waren mijn zenuwen weg'

12 augustus 2021 22:53

Donderdagavond heeft Feyenoord zich ten koste van FC Luzern geplaatst voor de play-offs van de Conference League. In Rotterdam was de marge al snel dusdanig ruim (3-0) dat trainer Arne Slot een tweetal jongelingen het veld in bracht. Één van hen was de 16-jarige Antoni Milambo, die geschiedenis schreef als jongste debutant in de clubhistorie van Feyenoord. ESPN sprak met de geboren Rotterdammer, die zichzelf eerst even voorstelde:

“Ik ben Antoni Milambo, 16 jaar en ik woon in Rotterdam Zuid. Ik ben een aanvallende middenvelder en ik zit nu 7 jaartjes bij Feyenoord. Mijn grote voorbeeld is Paul Pogba en mijn specialiteiten zijn voor de goal komen, steekpasses en overzicht houden.” De jonge middenvelder was blij verrast dat hij tegen FC Luzern mocht invallen: “Het werd me verteld in de kleedkamer dat ik de jongste debutant (met 16 jaar en 131 dagen, red.) zou zijn, maar ik had er echt geen rekening mee gehouden dat ik mocht gaan spelen. Toen ik erin mocht was ik wel zenuwachtig, maar vanaf het moment dat ik het veld in kwam waren mijn zenuwen weg.”Op de vraag of hij zichzelf vindt lijken op de vorige recordhouder (Georginio Wijnaldum die in 2007 met 16 jaar en 148 dagen debuteerde voor Feyenoord, red.) antwoordt Milambo resoluut: “Ik lijk niet echt op Wijnaldum, vind ik zelf. Wijnaldum is meer van het balletje afpakken, terwijl ik meer aanvallend ben.”

Vooruitblikkend op zijn toekomst bij Feyenoord, zegt Milambo bescheiden: “Mijn ambitie is om erbij te blijven en minuten te maken, al heb ik nog niks gehoord over of ik bij de eerste selectie mag blijven. Ik denk sowieso dat dit een mooi seizoen wordt voor Feyenoord.”
Tags

milambo antoni wijnaldum luzern afpakken arne balletje conference espn jaartjes lijk pogba recordhouder rotterdammer slot specialiteiten steekpasses voorstelde vooruitblikkend zenuwachtig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.625 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment