Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in laatste voorronde tegen IF Elfsborg

12 augustus 2021 21:46
Foto: Pro Shots

Feyenoord in laatste voorronde tegen IF Elfsborg; image source: Pro Shots

Voor Feyenoord wacht er nog maar één tegenstander om de groepsfase van de Conference League te kunnen halen. In de laatste voorronde is IF Elfsborg de tegenstander. De Zweden waren uiteindelijk te sterk voor FK Velež uit Bosnië en Herzegovina. Na een gelijkspel in eigen huis werd de uitwedstrijd donderdag wel gewonnen. Op donderdag 19 augustus wacht voor Feyenoord de wedstrijd in De Kuip, een week later is de return in het Zweedse Boras.

Feyenoord speelde nog nooit eerder tegen Elfsborg IF. Ondanks dat de club al in 1904 werd opgericht heeft het geen ruime historie Europees. Slechts twee keer kwam het uiteindelijk tot de groepsfase in een Europees toernooi. In het seizoen 2007/2008 eindigde het kansloos laatste in een groep met Villarreal, Fiorentina, AEK Athene en Mlada Bolslav, terwijl in het seizoen 2013/2014 ook niet overwinterd werd in de Europa League in een groep met Red Bull Salzburg, Esbjef fB en Standard Luik.

Afgelopen seizoen eindigde het als tweede in de Zweedse competitie, zodat het ook nu Europees actief kan zijn. Net zoals Feyenoord stroomde Elfsborg IF ook al in de tweede voorronde van de Conference League in. FC Milsami Orhei uit Moldavië werd overtuigend met 9-0 over twee wedstrijden verslagen, waarna dus FK Velež ook werd verslagen. In tegenstelling tot onder meer de Eredivisie heeft Zweden een zomercompetitie. De Allsvenskan is bijna halverwege. Elfsborg bezet momenteel een vierde plek op vier punten achterstand van koploper en regerend kampioen Malmö FF.




Tags

elfsborg voorronde conference velez zweden aek allsvenskan bolslav boras bosnie eredivisie esbjef fiorentina herzegovina historie kuip luik malmo milsami mlada moldavie orhei overwinterd salzburg standard villarreal zomercompetitie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer