Transparent
Inloggen
Sluiten

Fris Feyenoord boekt overtuigende overwinning in Zwitserland

5 augustus 2021 22:20
Foto: Pro Shots

Fris Feyenoord boekt overtuigende overwinning in Zwitserland; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de sceptici pas op de plaats laten maken door de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League overtuigend te winnen van FC Luzern. In Zwitserland werd met 0-3 korte metten gemaakt met het team van Fabio Celestini, waardoor de Rotterdammers nu een stap dichterbij de play-offs van de Conference League zijn.

In het knusse Zwitserse stadje Luzern mocht Feyenoord donderdagavond aantreden tegen de plaatselijke FC, dat vorig seizoen op de vijfde plaats eindigde in de Raiffeisen Super League. Een opvallende doch verwachte afwezige op het veld van de Swissporarena was Leroy Fer, die in de vorige Europese wedstrijd beslist niet in vorm was. Zijn plaats achterin werd ingenomen door nieuwkomer Gernot Trauner.

Voor het overige was de opstelling gelijk aan die van de voorgaande wedstrijd tegen FC Drita: het moeizame duel dat vooral door het sterke optreden van Guus Til uiteindelijk in het voordeel van de Rotterdammers werd beslist. De frisse middenvelder maakte in de beslissende thuiswedstrijd maar liefst drie doelpunten en trok daarmee zijn ploeg over de streep naar de volgende ronde. Ook in Zwitserland leek Til vastberaden zijn stempel op de wedstrijd te drukken: nog voor er tien minuten gespeeld waren schoot de huurling van Spartak Moskou alweer zijn vierde Europese goal binnen. Senesi zag zijn kans schoon om een lange bal op Sinisterra te geven, die daarmee in de uitstekende positie kwam om vanaf links een voorzet te geven. Van een meter of elf wist Til de bal vervolgens feilloos in het doel te schieten.

Met alleen een stempel leek Til echter geen genoegen te nemen. In de 39e minuut kreeg de nieuwe goaltjesdief van Feyenoord de rebound afkomstig van een schot van Jahanbakhsh voor de voeten. De 31-jarige keeper Vaso Vasic kon niet opboksen tegen de soepele stift van Til en zag de 0-2 achter hem in het net verdwijnen. Kort na het Rotterdamse doelpunt leek de Servische doelman gelijk nog een draai om de oren te krijgen toen hij werd omspeeld door Sinisterra. De inzet van de Colombiaan miste echter kracht en werd uit de doelmond gehaald door een Luzern-verdediger.

Snelheid, gretigheid en een onstilbare drang naar voren kenmerkten Feyenoord niet alleen voor de rust, maar zeker ook daarna. De mannen in het rood-wit speelden overwegend op de Zwitserse helft van het veld, in en om het Luzernse strafschopgebied. Steeds ontbrak echter de laatste schakel in de aanval, waardoor menig kans al in de kiem werd gesmoord. Wist Feyenoord de laatste schakel wél te vinden, dan ontbrak het aan scherpte: zo kreeg Linssen in de 70e minuut een uitgelezen kans op de 3-0, maar hij schoof zijn bal net naast het Zwitserse doel. Ook de cornervariant - in vorige wedstrijden nog succesvol - kon het verschil van twee doelpunten niet groter maken.

Om het tij te doen keren werd er bij beide teams nog wat geschoven in de opstelling. Voor FC Luzern betekende dat speeltijd voor onder meer oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann. Bij Feyenoord verving Bozeník de ongelukkig spelende Jahanbakhsh en kreeg Fer de kans om zich te revancheren ten koste van Kökcü. Een ongelooflijke fout van keeper Vasic - die een terugspeelbal recht in de voeten van de vers ingebrachte Bozeník speelde - werd richting het einde van de wedstrijd genadeloos afgestraft door Luis Sinisterra. De eindstand in de Swissporarena werd daarmee bepaald op 0-3 en gaat daarmee de boeken in als de eerste Europese uitoverwinning sinds 29 augustus 2019.

Zondag om 17:00 uur speelt Feyenoord de traditionele openingswedstrijd in de Kuip tegen Atlético Madrid, alvorens het enkele dagen later op donderdag de return tegen FC Luzern op het programma heeft staan.
Discussieer mee op de forums


Tags

luzern til zwitserland sinisterra bozenik conference fer jahanbakhsh schakel stempel swissporarena vasic aantreden afgestraft afwezige atletico betekende celestini colombiaan cornervariant dichterbij doch doelmond drang drita fabio gernot geschoven gesmoord goaltjesdief gretigheid heenwedstrijd kenmerkten kiem knusse kokcu kuip linssen luzernse madrid menig metten nieuwkomer omspeeld onstilbare opboksen openingswedstrijd opvallende plaatselijke raiffeisen rebound revancheren sceptici scherpte schoof schoon senesi soepele spartak stadje stift terugspeelbal trauner vaso vastberaden voorronde wehrmann

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.182 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne arnesen bestuur cruyff dallinga danilo doc eredivisie excelsior gnonto hall hanegem japan kuijt kuip malacia marketingtechnisch mats middenveldert ono persie roofbouw shinji slot stengs taabouni vakkiek wieffer willykment