Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Arnesen: 'Deze zomerwindow reken ik nog niet op investeerders'

4 augustus 2021 09:50 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Frank Arnesen: "Deze zomerwindow reken ik nog niet op investeerders"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview met Voetbal International legt technisch directeur Frank Arnesen uit hoe Feyenoord er nu voor staat en wat de mogelijkheden zijn om nog te versterken. Zo rekent hij deze transferperiode nog niet op investeerders. "We hebben er wel over gesproken, maar er is nog niks", aldus Arnesen. "Ik denk dat het bij Feyenoord wat ingewikkelder ligt dan bij PSV. Dat heeft onder meer te maken met de structuur van de club, met al die entiteiten, zoals de rvc, het Stico, de Vrienden van Feyenoord en de directie. Allemaal hebben ze iets te vertellen."

De Deen legt ook uit hoe hij met weinig geld Guus Til, Alireza Jahanbakhsh en Gernot Trauner heeft kunnen halen. "Alireza konden we kopen tegen een zeer bescheiden bedrag, maar Til is eigenlijk het beste voorbeeld van hoe het kan als je geen geld hebt voor een transfer", zo geeft hij aan. "Hij wilde per se naar ons toe en heeft ingeleverd, wij betalen hem een goed salaris en Spartak Moskou verlengt zijn contract met een seizoen. Hij heeft de laatste jaren niet veel gespeeld, maar is wel achttien miljoen waard, hè. Dat is dan de manier waarop je zo’n speler kunt huren."

Arne Slot wil Feyenoord op een andere manier laten voetballen en Arnesen vindt dat hij daar de tijd voor moet krijgen. "Ik heb dat ook meteen tegen de rvc en directie gezegd. Ik zei: Deze trainer moet wel de tijd krijgen, want hij gaat aan de slag met beperkte financiële middelen", zegt hij daarover. "We hebben tien spelers laten gaan en er zes voor teruggehaald: Antonucci, Ofir, Pedersen, Til, Jahanbakhsh, Trauner. Dus heb ik intern gezegd: Raak niet te snel in paniek als het even tegenzit. Iedereen binnen de club weet dat en heeft zich eraan geconformeerd. Slot moet de tijd krijgen om te bouwen."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

arnesen til alireza jahanbakhsh rvc slot trauner zomerwindow antonucci arne bescheiden entiteiten geconformeerd gernot ingewikkelder ofir paniek pedersen spartak stico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ontiegelijk veel woorden, maar als je goed leest staat er 0,0 nieuws.
+1/-0

2 maanden geleden
Sterker nog, er staat niks ...
" Allemaal hebben ze iets te vertellen ", en dat is gelijk de zwakke basis.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.089 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane antonucci balverlies bannis bestlander body capaciteiten danall dessers groningen haifa handelingssnelheid hanegem haps kokcu leiderstalent linssen malacia nelson noor noorwegen opgelegd slap slot til toornstra trage turk uefa willykment