Transparent
Inloggen
Sluiten

ORANJE OUT; Penalties nekken Oranje

29 juni 2000 20:44

Verslaggever: RvN

Oranje's droom om Europees kampioen te worden in eigen land is voorbij. De Nederlanders faalden in het nemen van strafschoppen. De wedstrijd eindigde in de reguliere speeltijd op 0-0. Oranje had in die periode twee penalties te wissen, via Frank de Boer en Kluivert. Italie speelde al sinds een half uur met 10 man. Ook in de strafschoppenserie faalde Oranje. 3 van de 4 spelers misten, waardoor Italie door gaat naar de finale waar het Frankrijk treft.

Gedurende de wedstrijd was Nederland de betere ploeg. Nederland had het meeste balbezit en veruit de meeste kansen. Nederland kon het echter niet omzetten in doelpunten, zelfs niet via penalties. Paul Bosvelt speelde de gehele wedstrijd a;ls rechtsachter.

Meer op




Tags

oranje penalties nederland nekken boer bosvelt faalden frankrijk kluivert nederlanders omzetten rechtsachter strafschoppenserie wissen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.428 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki