Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik zie vooruitgang'

25 juli 2021 17:04
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Ik zie vooruitgang"; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag de oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki in eigen huis met 1-2 verloren. Door slordigheden aan de zijde van de Rotterdammers wisten de Grieken na een benutte penalty en een uitgespeelde aanval de zege mee naar huis te nemen. Ondanks het teleurstellende verlies verklaart trainer Arne Slot tegenover ESPN dat hij wel degelijk goede dingen heeft gezien van zijn ploeg:

“Ik heb de eerste helft goede aanvallen gezien, veel goede spelintenties en ook goed optreden in standaardsituaties. Afgelopen donderdag (de uitwedstrijd tegen FC Drita, red.) zag ik bijvoorbeeld alleen lange corners. Voor de wedstrijd heb ik aangegeven: ‘Ga eens aan de slag met korte corners’. Dat ze dat dan gelijk doen en daar op deze manier een goal uit komt, is natuurlijk wel leuk”.

Toch zag ook Slot dat zijn ploeg het nog vaak moeilijk heeft met simpele situaties: “We verliezen te makkelijk en te vaak de bal. Zeker als je dat doet op plekken waar er penalty’s uit kunnen komen, is dat echt niet goed. We geven kansen weg uit simpele opbouw-situaties, dat moet er echt uit.”

Trainer Slot besloot met een vooruitblik op aanstaande donderdag, als de belangrijke returnwedstrijd tegen FC Drita op het programma staat: “Ik heb absoluut vertrouwen in donderdag. Verliezen is altijd teleurstellend, zeker de manier waarop, omdat je het zelf weggeeft. Maar ik zie meer lopende aanvallen dan afgelopen wedstrijd tegen FC Drita. Ik zie vooruitgang in het team, en dat is het allerbelangrijkst.
Tags

slot arne drita corners simpele allerbelangrijkst espn grieken opbouw paok returnwedstrijd saloniki slordigheden spelintenties standaardsituaties vooruitblik weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arne aursnes azarkan bijlow coalitie danall diemers docu edirin geertruida hanegem hassel joey kokcu linssen marcus mischien pedersen pressievoetbal slot til toornstra trauner uitgevoerd vakkiek veerman verkiezingen willykment