Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'We hebben negentig minuten lang de bal gehad en in dat vele balbezit amper kansen kunnen creëren'

22 juli 2021 23:48

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot aan te balen van het resultaat in Kosovo. "We hebben negentig minuten lang de bal gehad en in dat vele balbezit amper kansen kunnen creëren", aldus Slot. "Dat is op zich heel makkelijk te verklaren, omdat we heel weinig spelers hebben die in de kleine ruimte creativiteit hebben en een man uit kunnen spelen. Dat is weer heel makkelijk te verklaren door het feit dat onze selectie nog lang niet op orde is."

Ondanks dat hij wist dat de selectie niet op orde is, had de trainer wel op meer gehoopt. "In het begin kregen we een mooie kans. Als die er in gaat, krijgen we misschien meer ruimte", zo gaf hij aan. "Maar als de wedstrijd dan zo verloopt en de tegenstander het zo klein maakt, heb je spelers nodig met creativiteit die in een een-tegen-een hun man kunnen uitspelen. Dat hebben we links heel veel geprobeerd met Luis Sinisterra. Ook omdat Bryan Linssen het heel anders invult. Hij is natuurlijk ook geen rechtsbuiten, maar op dit moment wel de beste optie die we hebben."

Slot hoopt in de return te kunnen beschikken over Alireza Jahanbakhsh. "Als alles mee zit kan hij misschien een helft spelen", zei hij daarover. "Het is positief dat je negentig minuten lang niets hebt weggegeven. Als je zo ver op de helft van de tegenstander staat, vind ik dat ze dat heel goed gedaan hebben. Misschien dat het in De Kuip dan lukt om nog een paar kansen meer te creëren."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne alireza bryan espn invult jahanbakhsh kosovo kuip linssen sinisterra verloopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda