Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: 'De spaarzame kansjes die je krijgt moet je afmaken'

22 juli 2021 23:38

Guus Til gaf in gesprek met ESPN aan terug te kijken op een heel moeilijke avond. "We speelden vanaf minuut één op hun helft, maar we kwamen er maar niet doorheen", aldus Til. "Dit soort potjes zie je wel vaker. Als je die eerste goal vroeg maakt, gaat het makkelijker. Maar zolang die goal uitblijft krijgen ook zij hoop. Dan moet je die spaarzame kansjes die je krijgt afmaken, waaronder die kans die ik kreeg in de tweede helft. Anders wordt het heel moeilijk."

Gevraagd werd aan de middenvelder waarom het zo moeilijk ging. "Ik had vaak het gevoel dat we eerst opkeken als we de bal hadden om te kijken voor een bal door het midden en anders naar de zijkanten. Maar het duurde dan net te lang, zodat zij het makkelijk konden doorzien", zo gaf hij aan. "Als je zonder te kijken die bal meteen naar de zijkant legt is het schuiven van hun iets langzamer, waardoor je meer ruimte krijgt om op snelheid te komen."

Volgens Til is dat simpelweg een kwestie van doen. "Je moet gewoon in je hoofd hebben dat als je de bal hebt dat die zo snel mogelijk daar moet liggen. Je weet dat het niet tussendoor kan, dus dan hoef je ook niet op te kijken", zei hij daarop. "Je kan dan sneller van links naar rechts spelen zonder dat je eerst naar het midden kijkt. We gaan het zien op de beelden, maar dit is hoe ik het heb beleefd."




Tags

til kansjes spaarzame doorzien espn kwestie langzamer opkeken uitblijft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.427 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki