Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Feyenoord vergeet te scoren in Kosovo

22 juli 2021 22:56
Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord vergeet te scoren in Kosovo; image source: Pro Shots

Feyenoord is met een vale start begonnen aan het seizoen. Tegen het Kosovaarse FC Drita eindigde het duel in de Conference League in een bloedeloze 0-0. Feyenoord was overduidelijk de betere ploeg, maar wist het kwaliteitsverschil niet om te zetten in doelpunten.

Een nieuw seizoen, een nieuwe trainer, een nieuwe speelstijl en nieuwe spelers. Het waren alle ingrediënten om een goede start te maken in het seizoen en daarvoor had Feyenoord ook de perfecte tegenstander te pakken, want in de tweede voorronde van de Conference League hoefde slechts afgerekend te worden met FC Drita uit Kosovo. Toch een heel ander niveau als Feyenoord gewend is in Europa.

Arne Slot had direct basisplaatsen voor aanwinsten Marcus Pedersen en Guus Til, terwijl Naoufal Bannis de voorkeur kreeg als de spits. In de openingsfase zat de ploeg er vaak fel op en indien FC Drita de bal had werd deze ook snel weer terugveroverd. Het tempo lag echter veel te laag en bovendien was de passing te slordig om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Het zorgde er dan ook voor dat zonder noemswaardige kansen de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig. Feyenoord was vaak in balbezit, maar deed er veel te weinig mee. Pas na 70 minuten spelen kreeg Feyenoord voor het eerst een enorme kans. Til miste het doel na een goede voorzet van Pedersen. Diep in blessuretijd was invaller Francesco Antonucci opeens nog heel dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn schot op de paal belanden. Het duel eindigde dan ook in een bloedeloze 0-0.

Moet Feyenoord zich zorgen maken? Absoluut niet. Over een week zal in De Kuip alsnog vrij probleemloos gewonnen worden. Om echter daadwerkelijk de groepsfase van de Conference League te halen en ook in de competitie weer goed mee te kunnen doen zal het niveau echter veel hoger moeten.




Discussieer mee op de forums


Tags

conference drita kosovo bloedeloze pedersen til antonucci arne bannis francesco ingredienten kosovaarse kuip kwaliteitsverschil marcus naoufal noemswaardige openingsfase passing slot speelstijl terugveroverd vale voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda