Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het maakt niet uit hoe of wat je doet, als je het maar goed uitvoert'

14 juli 2021 11:22 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Het maakt niet uit hoe of wat je doet, als je het maar goed uitvoert"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International heeft Arne Slot uitleg gegeven over zijn denkwijze over voetbal en over hoe hij Feyenoord wil laten spelen. "Het maakt niet uit hoe of wat je doet, als je het maar goed uitvoert. Ik ben ervan overtuigd dat de manier van spelen zoals ik die voor ogen heb, de meeste kans geeft op succes", aldus Slot.

De trainer merkt wel dat de tijden veranderd zijn in vergelijking met de periode dat hij zelf nog voetbalde. "Ik denk dat we een beetje zijn doorgeslagen in het geven van vrijheden. Daarbij heb je nu een generatie spelers die sneller overtuigd is van zichzelf", zo geeft hij aan. "Ik constateer dat het leven en dus ook de voetballerij veel meer individualistisch is geworden. Vroeger keek je naar het team, nu loont individueel presteren en manifesteren. Ik vind dat ook weer niet zo gek: één goed jaar goed spelen en je kunt bij wijze van spreken al financieel onafhankelijk worden."

Slot maakt zorgen over zijn verdediging, omdat hij met Marcos Senesi maar één centrale verdediger tot zijn beschikking heeft volgende week in de Conference League. "Kijk naar de clubs die de laatste jaren bij Feyenoord in de buurt stonden: allemaal hebben ze een veel bredere selectie, met veel meer ervaring in de Eredivisie dan wij", zegt hij daarover. "Neem alleen de centrale verdedigers. Wij hebben alleen Senesi als specialist met meer dan tien wedstrijden in de Eredivisie. Ik heb noodgedwongen moeten schuiven met middenvelders. Leroy Fer kan centraal achterin spelen, maar valt tijdens het trainingskamp geblesseerd uit, terwijl hij de wedstrijden tegen FC Zürich en Young Boys nodig had om te wennen aan zijn nieuwe rol. De zorg is er dus wel."

Meer op VI.nl
Tags

slot arne uitvoert eredivisie senesi bredere conference constateer denkwijze fer generatie individualistisch manifesteren noodgedwongen specialist trainingskamp voetbalde zorg zurich

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Juist achterin is het een rammelkast, en let's face it, van achteruit begint het spel.
+1/-0

3 jaar geleden
Verdedigen begint voorin juist bij deze spelopvatting
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment