Transparent
Inloggen
Sluiten

Komst BeNeLiga lijkt van de baan, topclubs onderzoeken mogelijkheden voor apart toernooi

12 juli 2021 19:35 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Komst BeNeLiga lijkt van de baan, topclubs onderzoeken mogelijkheden voor apart toernooi; image source: Pro Shots

Voetbal International meldt dat de mogelijkheden worden onderzocht voor een apart toernooi met de topclubs uit Nederland en België. Door de lancering van de NL League lijkt een BeNeLiga van de baan, ondanks dat de verwachte inkomsten bij een fusiecompetitie vele malen hoger lijken te liggen dan bij de NL League. Tijdens de besprekingen over de toekomst van het Nederlands voetbal blijkt het echter helemaal niet besproken te zijn.

Nu wordt een toernooi onderzocht tussen de top vier van Nederland en de top vier van België. Zij zouden na de winterstop midweeks tegen elkaar spelen naast de reguliere competitie en de Europese competities.

Meer op VI.nl




Tags

baan beneliga belgie nederland fusiecompetitie lancering malen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 jaar geleden
Het is goed dat het onderzocht wordt, alles om de marktwaarde van alle NL-clubs te vergroten waardoor niveau omhoog gaat!
+1/-0

2 jaar geleden
Ow dus is er is helemaal geen sprake van teveel potjes blijkbaar...

Zit niemand op te wachten, behalve de penningmeester.
+1/-0

2 jaar geleden
Totaal onnodig net zoals de Beneliga. Mooie berekeningen, maar allemaal schattingen. Er is in Nederland geen geld en in Belgie ook niet, en 2 x niets is nog altijd niets. Enige resultaat is dat je na 3 jaar met Beneliga nog maar 5 plekken in Europa hebt met 2 landen, daarom ziet de UEFA het wel zitten, meer plekken voor de groet landen. Ik heb al 30 jaar een seizoenkaart en zit echt niet te wachten op een toernooi met Belgische top 4, daar komt echt geen hond op af
+1/-0

2 jaar geleden
Als we naar de Amerikaanse competities kijken (wat iedereen voortdurend doet, en dan 'cherrypickend' wat hun opvatting en visie ondersteunt) werkt men daar met regionale 'conferences' met kampioenschappen, en dan de winnaars van de conference tegen elkaar.

Zou dat geen optie zijn voor de NL League en de Belgische equivalent? Dat je gewoon de competitie nationaal houdt en een playoff van de conference winnaars om de BeNe-prijs?

Binnen Amerikaanse competities speel je in sommige gevallen een aantal maal tegen ploegen binnen je conference en ook wedstrijden (die meetellen voor de competitie) tegen ploegen van de andere conference. Dat zou je vervolgens ook kunnen doen; uit- en thuis tegen NL-clubs en eenmaal tegen BE-ploegen. Op basis daarvan ranglijst voor eigen 'nationale' competitie en dan playoff tegen winnaar BE.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk fitheid jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki