Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'We willen de spelers voorbereiden op drie duels in acht dagen'

8 juli 2021 22:42 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "We willen de spelers voorbereiden op drie duels in acht dagen"; image source: Pro Shots

Ondanks dat Feyenoord in de komende periode aardig wat oefenwedstrijden heeft gepland is Arne Slot niet van plan om te gaan rouleren met oog op de Europese duels. Dat geeft hij aan in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat doen we juist niet. We willen de spelers voorbereiden op drie duels in acht dagen omdat we door willen in Europa", aldus Slot. "Voor de groepsfase moeten we drie rondes spelen en dan krijgen we nog zes wedstrijden. Veel jongens zullen dus op donderdag en zondag regelmatig spelen."

Slot zal daarom al snel voor een vaste kern gaan kiezen. "Dat was de afgelopen duels al te zien", zo geeft hij aan. "Je moet snel goed zijn, dus is het niet logisch om de eerste weken fifty-fifty te spelen. Er moeten snel automatismen in het spel komen."

De trainer zal ook vast blijven houden aan de aanvallende speelstijl waar hij bij AZ en Cambuur ook al meespeelde. Hij trekt zich daarbij niks aan van eventuele risico's. "Er bestaat geen tactiek waarbij je geen kansen weggeeft. Anders zou iedereen zo spelen", zegt hij daarover. "Natuurlijk gaan analisten straks gelijk krijgen als we tegendoelpunten krijgen. Maar dan kan ik laten zien dat dat vorig jaar ook gebeurde. Het is mijn overtuiging dat dit bij het spelersmateriaal van Feyenoord past. Daarom was het voor mij ook interessant om voor deze club te kiezen."

Meer op RTV Rijnmond




Tags

slot arne voorbereiden cambuur kern meespeelde rijnmond rouleren speelstijl spelersmateriaal weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer twente wereldsalaris zeroukki