Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Ik wil kijken of het ons bij Feyenoord lukt om hier aanvallend en dominant te spelen'

8 juni 2021 19:29 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Ik wil kijken of het ons bij Feyenoord lukt om hier aanvallend en dominant te spelen"; image source: Pro Shots

In een interview met het Feyenoord Magazine geeft Arne Slot aan dat hij met Feyenoord aanvallend, attractief en dominant wil gaan voetballen. "Ik vond het ook heel belangrijk dat Feyenoord me juist daarom wilde aantrekken", aldus Slot. "Frank Arnesen had zich echt in mij verdiept. Hij wist dat ik niet alleen AZ op deze manier liet spelen, maar daarvóór ook Cambuur."

Slot gaat verder: "In mijn beleving moet je een trainer halen om het voetbal waar hij voor staat, en niet alleen om de resultaten die hij heeft behaald. Als trainer heb je veel invloed op de manier waarop je team speelt, maar qua resultaten ben je voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteiten van je spelers. Goede spelers winnen wedstrijden, maar in het ideale scenario passen deze spelers ook bij de manier van spelen en zijn ze daardoor in staat om vaker wedstrijden te beslissen."

Jaap Stam probeerde het twee seizoenen geleden ook, maar slaagde daar niet in. "Jaap koos er zelf voor om al vrij snel te stoppen bij Feyenoord, maar als je iets wil veranderen moet je daar soms ook de tijd voor nemen én krijgen", zegt Slot daarover. "Kijk naar het PSV van afgelopen seizoen. Daar is de nieuwe manier van spelen ondanks flinke financiële investeringen niet heel vaak te zien geweest, maar door de aanwezige kwaliteit hebben ze desondanks wel veel gewonnen. Een van de redenen voor mij om voor Feyenoord te kiezen, is om te kijken of het ons kan lukken om ook hier aanvallend en dominant te spelen."

Gevraagd wordt aan de trainer wat er nodig is om dit bij Feyenoord te laten slagen. "Loop waar ter wereld een kleedkamer binnen en vraag een willekeurige speler of hij graag de bal wil hebben of graag wil inzakken. Iedere speler zal dan hetzelfde antwoord geven, namelijk dat hij wil aanvallen – dat zal bij Feyenoord niet anders zijn", zegt hij daarover. "Dat betekent alleen wél dat spelers veel meer moeten gaan lopen dan afgelopen seizoen. Als we de bal hebben, wil iedereen wel een goal maken, maar aanvallend voetbal is voor mij vooral: wat doe je als je de bal níét hebt. Dan moeten we gaan jagen. Ik weet hoeveel mijn spelers bij AZ liepen per wedstrijd en hoeveel de spelers van Feyenoord liepen: daar ligt een stevige uitdaging."

Meer op Feyenoord.nl
Tags

slot dominant arne aanwezige arnesen attractief cambuur inzakken jagen magazine slaagde stam verdiept willekeurige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Als hij net zulke prestaties op het veld neerzet als dat hij praat dan moet het wel goedkomen
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.074 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat alireza arne arnesen bane berghuis bozenik diemers hanegem hartjes hassel jansen koolwijk kuijt marciano north onzichtbaar pratto ramesoe senesi slot sporar teixeira til toornstra topverdediger trauner vakkiek willykment