Transparent
Inloggen
Sluiten

Ahmed Aboutaleb: 'Bestorm Kuip verschrikkelijk, applaus daarna verschrikkelijk in kwadraat'

3 juni 2021 22:01 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Ahmed Aboutaleb: "Bestorm Kuip verschrikkelijk, applaus daarna verschrikkelijk in kwadraat"; image source: Pro Shots

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan niet te spreken te zijn over Feyenoord en hoe er gereageerd werd toen enkele tientallen supporters het stadion bestormden tegen RKC. "Ik vond de bestorming verschrikkelijk, het applaus daarna vond ik verschrikkelijk in het kwadraat", aldus Aboutaleb.

De burgemeester wil daarover in gesprek met de clubleiding van Feyenoord. Volgens hem was het een totaal verkeerd signaal op volkomen onacceptabel gedrag.

Donderdag sprak Aboutaleb ook met de gemeenteraad over het politieoptreden na de wedstrijd tegen FC Utrecht. Onschuldige supporters werden door een waterkanon geraakt, maar de burgemeester verdedigde het politieoptreden. "Het inzetten van de waterwerper is geen hobby", zo gaf hij aan. "Het doet pijn als dat moet gebeuren. Maar het was nodig. En als u de informatie heeft die ik had, dan begrijpt u dat."

Volgens plaatsvervangend politiechef Karin Krukkert was er sprake van extreem geweld waarbij de inzet van een waterkanon noodzakelijk was. Ze betreurde dat er onschuldige mensen ook nat zijn geworden, maar dat er niet op mensen is gespoten. "Er zijn dan ook geen gewonden gevallen", zei ze daarover.

Meer op AD.nl
Tags

aboutaleb ahmed applaus kwadraat bestorm kuip onschuldige politieoptreden waterkanon bestormden bestorming betreurde gespoten geweld gewonden hobby karin krukkert nat plaatsvervangend politiechef rkc utrecht verdedigde waterwerper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
De “ bestorming” is inderdaad als actie van de supporters niet goed te praten.
De reactie van de spelers heeft mijn inziens verdere escalatie voorkomen.
In plaats van verontwaardiging en boosheid van de burgemeester past beter instemming en respect voor deze deëscalerende actie van de spelersgroep.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Precies dat als ze niks gedaan hadden waren ze echt niet zo maar weggegaan
+1/-0

2 weken geleden
Ik denk dat de burgemeester het niet goed begrepen heeft, de spelers hebben juist wijs gehandeld anders had het wel eens anders kunnen aflopen.
+1/-0

2 weken geleden
Ja Aboutaleb, ik vind de bestorming door de Sportsingel met een waterwerper ook niet normaal, zeker niet als ze mijn auto naar de klote rijden en vervolgens nog eens zeggen dat het mijn schuld was, vertel daar liever eens iets over
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.077 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika arne berghuis boer bozenik edirin feyenoordtm frankrijk geertruida hall hanegem hansen haps holmgren kokcu marcus marwijk mischien molde nederland oranje pedersen ramesoe senesi slot slowakije vasquez ven willykment