Transparent
Inloggen
Sluiten

Koen Stam: 'De invloed die ik in mijn nieuwe functie kan uitoefenen vind ik een gave uitdaging'

30 mei 2021 14:34 - Noordhollands Dagblad
Foto: Pro Shots

Koen Stam: "De invloed die ik in mijn nieuwe functie kan uitoefenen vind ik een gave uitdaging"; image source: Pro Shots

Tegenover het Noordhollands Dagblad geeft Koen Stam aan uit te kijken om bij Feyenoord aan de slag te gaan als Head of Methodology. "Ik ga er samen met de coaches van de jeugdteams voor zorgen dat we zoveel mogelijk jongens klaarstomen voor het eerste elftal", aldus Stam. "Wij hebben onze visie op voetbal, onze visie op talent en onze visie op het begeleiden van talent beschreven. Hierbij hebben wij ook gekeken naar hoe het aanvallen, verdedigen en omschakelen eruit ziet in de absolute top."

Stam had meerdere opties binnen Feyenoord. "Ik had ook de coach van Feyenoord Onder 21 kunnen worden, maar dan heb ik maar de verantwoordelijkheid over één team", zo geeft hij aan. "Voor mij is het interessant dat ik vanuit deze functie het grotere plaatje kan ondersteunen. Dan kan je ook echt aan een bepaalde visie binnen de hele club werken."

Afgelopen maanden was hij nog assistent-trainer onder Dick Advocaat. "Arne Slot neemt Marino Pusic mee als assistent en Robin van Persie komt ook bij de staf. Er was nu geen plek", zegt hij daarover. "Dan ga je voor jezelf de afweging maken: wat past het beste? De invloed die ik in mijn nieuwe functie kan uitoefenen op het geheel vind ik een heel gave uitdaging."

Meer op Noordhollands Dagblad




Tags

stam koen advocaat arne klaarstomen marino methodology noordhollands persie pusic slot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg