Feyenoord ook op het veld veel te sterk voor FC Utrecht en gaat Europa in

23 mei 2021 14:09

Feyenoord ook op het veld veel te sterk voor FC Utrecht en gaat Europa in; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft het seizoen uiteindelijk in stijl af weten te sluiten. Dankzij een 2-0 zege tegen FC Utrecht verzekerde de ploeg van Dick Advocaat zich van het laatste Europese ticket. Luis Sinisterra en Bryan Linssen bezorgden Feyenoord uiteindelijk het welverdiende ticket.

In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was het duel al uitgebreid besproken. Feyenoord had op vrijdag zelfs al de eerste zege behaald in de rechtbank, omdat FC Utrecht het niet eens was met de verplaatsing naar zondag en via een kort geding probeerde af te dwingen dat ze reglementair het Europese ticket zouden bemachtigen. Duidelijke angst dus in de Domstad voor de Kuip.

Vanaf het begin was het een wedstrijd met veel strijd en overtredingen over en weer. Soms ook over het randje, maar Higler besloot om veel toe te laten.

Door het fysieke spel kwamen er nauwelijks kansen, maar halverwege de eerste helft was het plotseling wel raak. Feyenoord was tot dan toe de betere ploeg en zag dat bekroond worden met een heerlijke openingstreffer van Luis Sinisterra. De Colombiaan kapte zijn tegenstander uit en ramde de bal snoeihard in het doel. Het zorgde voor een kabaal in De Kuip en tranen bij Dick Advocaat, die leek te beseffen dat dit zijn laatste wedstrijd als clubtrainer in zijn loopbaan zou zijn.

Na de heerlijke goal van Sinisterra werd het verschil tussen beide ploegen alleen maar groter. Feyenoord bleef aandringen en ging op jacht naar de tweede goal, terwijl Utrecht helemaal niets voor elkaar kreeg. Verder dan een paar afstandsschoten kwamen ze niet, maar die waren totaal ongevaarlijk. Wel ontsnapte Feyenoord vlak voor rust plotseling aan een rode kaart na een harde tackel van Leroy Fer, maar in de geest van de wedstrijd gaf de scheidsrechter een gele kaart aan de middenvelder.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg gelijk. Twee ploegen die veel strijd leverden en met veel overtredingen in combinatie met een scheidsrechter die veel toeliet. Nu was het FC Utrecht dat een paar keer ontsnapte aan een gele kaart. Feyenoord ging echter mee in het spel van de tegenstander en vergat te voetballen. Het ontsnapte daarom bijna aan de gelijkmaker van Kerk, maar een geweldige redding van Justin Bijlow voorkwam dat de 1-1 op het scorebord kwam te staan. Niet veel later was ook Dalmau dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot net naast het doel.

FC Utrecht ging steeds aanvallender wisselen en bracht onder meer oud-Feyenoorder Eljero Elia binnen de lijnen. Het leidde echter amper tot serieus gevaar. Door de druk die de ploeg uit de Domstad probeerde op te voeren kwam er steeds meer ruimte voor Feyenoord en daar profiteerde invaller Bryan Linssen in de laatste minuut dankbaar van na een heerlijke bal van Steven Berghuis.

Op een opstootje in blessuretijd na gebeurde er verder niets meer op het veld, zodat het duel eindigde in een 2-0 overwinning. Het betekent dat Feyenoord ook komend seizoen weer actief zal zijn in Europa. Onder Arne Slot zal de ploeg in de tweede voorronde van de Conference League instromen. De loting hiervan zal op woensdag 16 juni worden verricht. Op donderdag 22 juli is de eerste wedstrijd al.