Transparent
Inloggen
Sluiten

Vonnis rechtbank: KNVB mocht wedstrijd verplaatsen

21 mei 2021 20:03

De rechtbank heeft besloten dat het kort geding wat FC Utrecht had aangespannen tegen het verplaatsen van de finale van de play-offs ongegrond is. Het betekent dat het duel daarom gewoon zondag om 12:15 uur zal beginnen in De Kuip.

De rechtbank is van mening dat er een bijzondere omstandigheid aanwezig is. De voetbalbond heeft voldoende aannemelijk kunnen maken dat spelen op neutraal terrein niet mogelijk was. Door de wedstrijd te verplaatsen naar zondagmiddag wordt recht gedaan aan de sportieve uitgangspunten van de KNVB: de winnaar wordt bepaald bij een daadwerkelijk gespeelde wedstrijd en de hoogst genoteerde club geniet thuisvoordeel.

De rechtbank heeft daarom ook de conclusie getrokken dat de KNVB dit besluit in alle redelijkheid mocht nemen.




Tags

rechtbank knvb vonnis geniet genoteerde kuip neutraal omstandigheid ongegrond redelijkheid terrein uitgangspunten utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.403 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda