Transparent
Inloggen
Sluiten

Nog slechts één horde te nemen richting Europees voetbal

21 mei 2021 13:58

Voor Feyenoord is het seizoen na zondag afgelopen. Er zal dan eerst wel afgerekend moeten worden met FC Utrecht in de finale van de play-offs. De club uit de Domstad eindigde in de reguliere competitie op een zesde plaats, op zes punten achterstand van Feyenoord. Zij bereikten de finale van de play-offs door met 1-0 van FC Groningen te winnen.

Feyenoord speelde in de play-offs nog nooit eerder tegen FC Utrecht. Over alle competities gezien speelde de ploeg 55 keer eerder in De Kuip tegen FC Utrecht. In totaal werd er 36 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en slechts 5 keer verloren. Gekeken naar de bekerwedstrijden, wat net zoals de huidige play-offs na één duel beslist is, is de balans drie zeges en één nederlaag. Die nederlaag was wel de bekerfinale van het seizoen 2002/2003.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in De Kuip in een 1-1 gelijkspel, terwijl de uitwedstrijd in Utrecht met 1-2 werd gewonnen. In beide duels kwam FC Utrecht nog op voorsprong, maar wist dat dus niet vast te houden.

Simon Gustafson en Eljero Elia spelen zondag tegen hun oude club. Beide spelers van FC Utrecht speelden eerder voor Feyenoord, waarbij Elia nog een belangrijke rol had in het seizoen 2016/2017 toen de titel werd behaald. Jens Toornstra speelde juist eerder voor FC Utrecht, terwijl Dick Advocaat trainer in de Domstad was. Bovendien maakte Nick Marsman vorig seizoen transfervrij de overstap van Utrecht naar Rotterdam.




Tags

utrecht elia kuip advocaat bekerfinale bereikten eljero groningen gustafson marsman simon titel toornstra

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda