Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Wij moeten gewoon in De Kuip kunnen spelen'

19 mei 2021 23:21

Feyenoord heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. In eigen Kuip werd stadsgenoot Sparta eenvoudig verslagen met 2-0. Beide doelpunten - de eerste gemaakt door Berghuis en de tweede door Beugelsdijk in eigen doel - vielen in de eerste helft. Tegenover de camera’s van ESPN blikt trainer Dick Advocaat terug op de wedstrijd en kijkt hij vooruit naar de finale:

“Ik denk dat we goed voetbal speelden. De tweede helft was wat minder. Sparta speelde wat meer naar voren, wij gingen wat meer zoeken en terugspelen. Ik ben tevreden over de eerste helft, over de tweede helft wat minder. ”

Op de vraag waarom het Feyenoord nu wel lukt om goed te spelen, antwoord Advocaat kordaat: “Waarom lukt het nu wel, tja. Volgens mij is het wel vaker gelukt afgelopen seizoen, we hebben veel punten gehaald, de vijfde plek behaald. Die vijfde plek is overigens te weinig hoor, maar we hebben wel degelijk vaker goed gespeeld.”

De trainer vervolgt: “De eerste helft heb ik geen slechte speler gezien. Ik vond het elftal goed spelen. Nu op naar weer een moeilijke tegenstander. FC Utrecht is een lastige tegenstander. Ik hoop dat de KNVB de juiste beslissing neemt en daar heb ik veel vertrouwen in. Ik zie het probleem ook niet zo. Het Songfestival is belangrijk, maar Feyenoord ook. Ik verwacht dat de meest sportieve beslissing wordt genomen en dat wij gewoon in de Kuip kunnen spelen.”
Tags

advocaat kuip sparta berghuis beugelsdijk espn knvb kordaat songfestival terugspelen utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki