Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord plaatst zich eenvoudig voor finale play-offs

19 mei 2021 22:54
Foto: Pro Shots

Feyenoord plaatst zich eenvoudig voor finale play-offs; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich woensdagavond ten koste van stadsgenoot Sparta voor de finale van de play-offs geplaatst. Voor 6500 supporters werd de ploeg van Henk Fräser met 2-0 opzij gezet dankzij een benutte penalty van Berghuis en een eigen doelpunt van Beugelsdijk. In de finale wacht zaterdag FC Utrecht, dat eerder op de avond met 1-0 won van FC Groningen.

Ondanks dat het eerste wapenfeit een afstandsschot van Harroui was, nam Feyenoord meteen het initiatief in de wedstrijd. Na vijf minuten was er de eerste grote kans voor Feyenoord, toen Jørgensen een voorzet van Berghuis gevaarlijk kon verlengen. Zijn inzet verdween via doelman Okoye tegen de paal. In het vervolg van de eerste helft bleef Feyenoord de bovenliggende partij, maar creëerde het geen grote kansen.

Na een half uur spelen kwam Feyenoord dan toch op een verdiende voorsprong. Een vlot lopend één-tweetje tussen Haps en Sinisterra brak de verdediging van Sparta open, waarna Auassar aan de noodrem moest trekken en Haps onderuit haalde. De penalty die volgde werd onberispelijk binnengeschoten door Berghuis. De 6500 supporters die aanwezig mochten zijn in De Kuip waren nauwelijks gestopt met juichen, of ze konden opnieuw feestvieren. Uit de eerste aanval na de 1-0 viel ook meteen de 2-0. Nadat Sinisterra de diepte in werd gestuurd op de linkerkant en hij sneller was dan zijn verdediger, werd zijn voorzet in eigen doel gegleden door Beugelsdijk. Een onfortuinlijke actie, maar Jørgensen stond pal achter Beugelsdijk klaar om de bal ook binnen te tikken. Ook na de 2-0 bleef Feyenoord de controle behouden en daardoor kon het team van Advocaat de kleedkamers met een comfortabele voorsprong gaan opzoeken.

De tweede helft begon weinig opwindend. Sparta probeerde een aansluitingstreffer te forceren, maar had hier simpelweg de kwaliteit niet voor. Feyenoord ging wat afwachtender spelen en wist daarom ook niet echt voor gevaar te zorgen. Halverwege de tweede helft bracht Advocaat Diemers en Bozenik in de ploeg voor Sinisterra en Jørgensen. Verder gebeurde er nauwelijks iets voor de goals van Bijlow en Okoye. Met nog maar tien minuten op de klok volgde de eerste grote kans van de tweede helft. Op meegeven van Malacia kon Diemers vrij uithalen in de zestien. Hij zag zijn inzet echter geblokt worden door Okoye, die daarmee een grotere achterstand voor zijn ploeg wist te voorkomen. Niet veel later mocht de doelman van Sparta weer in actie komen: ditmaal was het Bozenik die een kans kreeg op een treffer. Zijn geplaatste schot werd echter vakkundig gekeerd door de keeper. In de boeiende slotfase van de wedstrijd mocht de afgelopen weekend gedebuteerde Achraf el Bouchataoui nog wat wedstrijdervaring opdoen. Sparta was nog eenmaal gevaarlijk, nadat de ingevallen spits Emegha de diepte in werd gestuurd. Zijn stiftje werd ternauwernood door Bijlow uit de lucht geplukt. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was weer voor Feyenoord. Een prachtig afstandsschot van Kökcü spatte uiteen op de paal. Zo bleef de eindstand staan op 2-0.

Aanstaande zaterdag speelt Feyenoord - mits er geen roet in het eten wordt gegooid - om 20:00 uur in eigen huis de finale van de play-offs tegen FC Utrecht.
Discussieer mee op de forums


Tags

sparta berghuis beugelsdijk okoye sinisterra advocaat bijlow bozenik diemers haps plaatst utrecht wapenfeit achraf afwachtender auassar binnengeschoten bouchataoui creeerde ditmaal emegha feestvieren fraser geblokt gedebuteerde gegleden geplukt groningen harroui kokcu kuip lucht malacia noodrem onfortuinlijke roet spatte stiftje ternauwernood tweetje uithalen vakkundig vlot wedstrijdervaring

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden bullaude dahl democraten hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip lopez middenveldert moussa nadje priske sebaoui smal socrates stengs transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki