Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord moet vrezen voor reglementair verlies bij behalen van finale play-offs'

19 mei 2021 11:12 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord moet vrezen voor reglementair verlies bij behalen van finale play-offs"; image source: Pro Shots

Mocht Feyenoord de finale van de play-offs vragen is het zeer de vraag of de wedstrijd überhaupt gespeeld zal gaan worden. Dat schrijft De Telegraaf. Omdat Feyenoord als vijfde is geëindigd in de Eredivisie heeft de ploeg daarmee het thuisvoordeel, maar burgemeester Ahmed Aboutaleb verbiedt dat de wedstrijd zaterdagavond wordt gespeeld. Tegelijkertijd vindt in Ahoy namelijk de finale van het Eurovisiesongfestival plaats.

In de reglementen van de KNVB is opgenomen dat indien de finale niet door kan gaan het duel verplaatst moet worden naar een neutrale locatie op dezelfde datum en hetzelfde tijdstip. De voetbalbond is daarom samen met Feyenoord in gesprek met burgemeesters van andere steden, maar de bereidheid is er nauwelijks. Mede ook omdat de finale als testevent met publiek staat gepland.

Met instemming van Feyenoord heeft de KNVB voorgesteld om de finale met een dag te verplaatsen, maar zowel FC Utrecht als FC Groningen gaat hier niet mee akkoord en beroepen zich op het reglement van de voetbalbond. Mocht het duel zaterdagavond niet gespeeld kunnen worden zal de uitspelende ploeg (FC Utrecht of FC Groningen) reglementair als winnaar worden aangemerkt.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

reglementair groningen knvb utrecht aangemerkt aboutaleb ahmed ahoy bereidheid beroepen eredivisie eurovisiesongfestival instemming locatie reglement reglementen steden telegraaf testevent

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Tuurlijk joh....lekker vasthouden aan je idiote reglementen en alleen in geval het jullie geliefde *****club uit de hoofdstad is even uitzonderingen op de regels toe staan.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
En de KNVB gaat hiermee akkoord dat zonder te spelen er een winnaar is.

Dit had natuurlijk bij ajax nooit gebeurt, dat begrijp je wel.

Het moet toch niet gekker worden, als er geen andere mogelijk is dan zal je de datum moeten veranderen dit is overmacht, geen tegenwerking van feyenoord.
+1/-0

2 jaar geleden
"Met instemming van Feyenoord heeft de KNVB voorgesteld om de finale met een dag te verplaatsen, maar zowel FC Utrecht als FC Groningen gaat hier niet mee akkoord en beroepen zich op het reglement van de voetbalbond. "

Ook een sportief geluid van de eventuele tegenstander pfffff
+1/-0

2 jaar geleden
Dat zullen ze wel uit hun hoofd laten, dan wordt het een grote teringzooi. Eerst die finale maar eens halen, zal lastig zat worden.
+2/-0

2 jaar geleden
Stel Sparta wint, probleem op gelost spelen dan in Utrecht en of Groningen . Dus stel voor om in Utrecht of Groningen te spelen dat is eerlijke dan reglementair verliezen.
+1/-0

2 jaar geleden
alles was van te voren bekend toch....
Songfestival en Play-off data waren vroegtijdig bekend...
hadden de play-off finale sws op zondag moeten houden.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda